Jump to content
IGNORED

Problem z otwieraniem bagażnika

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam forumowiczów

Mam następujący problem, od zakupu auta tj. Audi A4 B5 z 1999 r po lifcie miałem problem z otwieraniem bagażnika z przycisku przy rejestracji. Otwiera się tylko i wyłącznie po przekręceniu kluczyka, pompka wydaje się być okej bo kiedy otwieram ten bagażnik kluczykiem to przy otwartym aucie wszystkie drzwi się zamykają i otwarty jest tylko bagażnik, jakby tego było mało nierzadko muszę trzasnąć konkretnie bagażnikiem żeby się zamknął, poszperałem na forum i wyczytałem ze możne być to problem mikro styku który odpowiada tez za wyłączanie światła w kabinie, u mnie raz na dziesięć razy światło niby się wyłącza ale po chwili się zapala i denerwująco świeci. Wtedy wychodzę z auta zamykam je i otwieram i zazwyczaj za tym drugim razem normalnie gaśnie. Miał już ktoś z was taki problem ?

Edited by Bramboś
  • 3 weeks later...
Posted

Ja miałem coś podobnego, z tego co mi się zdaje to chyba zimne luty w pompce

Zamek jest elektryczny pompka otwiera i zamyka drzwi i wlew paliwa

Akurat powrócił mi problem z klapą, czyli otwiera tylko z kluczyka z pilota, ale na dniach będę dawał koledze aby posprawdzał luty, jeśli to to to napiszę ....

Posted

Temat uważam za zamknięty. Okazało się że w moim sedanie była pompka od a3....

• 3 weeks later...
Posted

Podepne się pod temat, mam te same objawy co ty. Jak sprawdzić czy mam pompkę poprawna do mojego modelu?

Posted

Po numerze na pompce ...

• 2 weeks later...
Posted

Okej po numerze na pompce a skąd mam wiedzieć jaki numer powinien być u mnie w aucie?