Jump to content
IGNORED

Padający dwumas AEB///

Recommended Posts

Posted

Panowie prawdopodobnie pada mi dwumas. Objawy jakie posiadam to wibracje na sprzęgle od 2tys w górę przy hamowaniu silnikiem. Na początku zdarzało się to raz na 2-3 miesiące teraz raz na ok 2 tygodnie i to tylko i wyłącznie w jeden dzień od samego rana do samego wieczora. Na następny dzień wszystko ok. Przy prędkości ok 120-140 przy redukcji i hamowaniu silnikiem cały samochód wpadł w ogromne wibracje a dźwięk był jakby ktoś w szprychy włożył patyka trrrrrrr.
Kolejny objaw to przy włożeniu biegu np 1 czy 2 samochód powinien jechać własnymi siłami przy obrotach 900/m bez gazu, u mnie jest że szarpie autem jakby się dławił po delikatnym dodaniu gazu wszystko płynnie jedzie.

Tu moje pytanie jeśli to dwumas to jaki zestaw zamontować ? (moc która teraz jest to 180hp, ewentualność wchodzi w grę do 200-210hp ponieważ mam nową turbinę ale ori k03)

Jeśli nie sądzicie że to dwumas to proszę o instrukcję jak co i gdzie szukać ewentualnie ?? jak upewnić się czy to dwumas ??

Jaki koszt takiej operacji może być ?? ponieważ szkoda mi sprzedawać komuś auta ponieważ sam w niego 3,500tys włożyłem w rok także wolałbym zrobić chyba dwumasa do tego LPG i latać kilka lat.

Z góry dzięki za ODP pozdrawiam. ;))