Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Analiza logów - problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to jest BS ?

Opublikowano

statyczny kąt wtrysku - OK

termostat - OK

dawka paliwa - wysoka, ale jak auto rowno chodzi na wolnych to bym zostawil

EGR - OK

Rozjechala Ci sie 013 - popraw... :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Byłem u elektryka okazało się że świece żarowe są padnięte teraz czekam na mrozy żeby sprawdzić czy dobrze będzie odpalał.

Opublikowano

Byłem u elektryka okazało się że świece żarowe są padnięte teraz czekam na mrozy żeby sprawdzić czy dobrze będzie odpalał.

patrzac na logi to powinien ...

Opublikowano
  • Autor
patrzac na logi to powinien ...

Tylko vag nie sygnalizował żadnych błędów, kontrolka normalnie gasła po chwili...

Uważam że po wymianie 4 świec przy odpalaniu nadal przez chwilę nie równo chodzi nie wiem to mój pierwszy diesel może tak ma być?[br]Dopisany: 21 Listopad 2008, 17:04_________________________________________________pupa nadal jest problem z odpaleniem na zimnym silniku sprawdziłem świece żarowe ok, napięcie na świece dochodzi. Słyszalne dziwne "cykanie" jakby przekaźnik nie mógł załapać w przedniej prawej części silnika (jakby z nastawnika ?) , co dalej robić?

Opublikowano

pupa nadal jest problem z odpaleniem na zimnym silniku sprawdziłem świece żarowe ok, napięcie na świece dochodzi. Słyszalne dziwne "cykanie" jakby przekaźnik nie mógł załapać w przedniej prawej części silnika (jakby z nastawnika ?) , co dalej robić?

opisz na czym polega ten problem z odpaleniem .... ?

zrob 007 [na wlaczonym zaplonie] zaraz po nocy ...

Opublikowano
  • Autor

Problem z odpalaniem polega na tym że muszę rano kręcić okolo 7-8 sec żeby zapalił.

Elektronik podejrzewa że trzeba będzie podnieść na nastawniku pompy wtryskowej dawkę.

Tylko zastanawia mnie że jak odpalam na zimno to wartość Injection Quantity wynosi około 5 mg/str a później spada w miarę jak silnik się rozgrzewa do 2,8 mg/str czy wartości prawidłowe 3-9 dotyczą silnika rozgrzanego do 80-90C?

Wklejam brakujący LOG 007

c0285a9f987ffe58m.jpg

Opublikowano

a jaki jest stan AQ ?

Opublikowano
  • Autor

Akumulator w bdb stanie wymieniony po padace alternatora który również został wymieniony na nowy 4 m-c temu

Opublikowano

Akumulator w bdb stanie wymieniony po padace alternatora który również został wymieniony na nowy 4 m-c temu

mozesz sproboiwać dygnac pompe [kat wtrysku] w granice 60 jednostek ...

ale zanim to zrobisz wypnij czujnik temperatury plynu i sprobuj odpalic [po nocy] ....

korekta dawki [przy problemie odpalania na zimnym] nic tu nie da ...

Opublikowano
  • Autor

Nadal problem istnieje mimo temperatury 40C auto odpalili za drugim razem wizyta u elektryk, zwiększenie dawki początkowej i kąta wtrysku nic nie dały :( co teraz dalej sprawdzać?

Opublikowano

Nadal problem istnieje mimo temperatury 40C auto odpalili za drugim razem wizyta u elektryk, zwiększenie dawki początkowej i kąta wtrysku nic nie dały :( co teraz dalej sprawdzać?

wypinales czujnik temperatury jak pisalem wyzej ?

Opublikowano
  • Autor

Tak wypiąłem i nie było różnicy spr również napicie daje na świece żarowe.

Opublikowano

Witam

dołączam się do tematu - mam podobne objawy. Auto "trudniej" odpala rano, po odpaleniu obroty przez kilka sekund falują, później jest ok. Kąt jest prawidłowy, świece zmienione przed kilkoma miesiącami, akumulator nowy. Zrobiłem dziś logi - nie umiem ich dobrze czytać, jednak z analizy wcześniejszych postów odnoszę wrażenie, iż mam problem z przepływomierzem. Czy to może być problem z porannym odpalaniem? Proszę fachowców - rzućcie na to okiem...

pozdrawiam

6c2e23315c93b223m.jpg

Opublikowano

Tak wypiąłem i nie było różnicy spr również napicie daje na świece żarowe.

ale swieczki sie grzaly [kontrolka sie palila ? ]

Witam

dołączam się do tematu - mam podobne objawy. Auto "trudniej" odpala rano, po odpaleniu obroty przez kilka sekund falują, później jest ok. Kąt jest prawidłowy, świece zmienione przed kilkoma miesiącami, akumulator nowy. Zrobiłem dziś logi - nie umiem ich dobrze czytać, jednak z analizy wcześniejszych postów odnoszę wrażenie, iż mam problem z przepływomierzem. Czy to może być problem z porannym odpalaniem? Proszę fachowców - rzućcie na to okiem...

pozdrawiam

6c2e23315c93b223m.jpg

masz problem [ale npewno nie jest opdowiedzialny za problem odpalania] ... ale wiecej dowiesz sie zakladajac nowy temat a nie robiac smietnik u kolegi ... :wink4:

Opublikowano

przepraszam...