Jump to content
IGNORED

Wskaźnik Poziomu Paliwa

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam was, potrzebuje fachowej pomocy. Wymieniłem pompke paliwa z baku na inną od anglika, wszystko jest ok tylko na liczniku pokazuje mi ponad połowe baku a przed wymianą tej pompki było przed rezerwą, podłączyłem vcds i pokazuję że w baku jest 53 L i 225ohm. Myślałem że cos z pływakiem ale kilka razy wyciągałem i przeglądałem i chyba wszystko jest ok. Jakies pomysły ?

Pacjent to A4 B6 1.8t ośka 2001

Edited by roni07
Posted

Zrob test wskazowek. Wyjmij plywak przekrec kluczyk i przestaw w dolna pocycje plywak, po ok minucie powoli wskaznik powinien zaczac opadac. Jak nie opada to plytka uwalona.

Posted

Test wskazówek robiłem, wszystko z licznikiem ok, mam wyjąc pływak całkowicie i podłączyć na sucho ?

Posted

Tak wyjmij go wyczysc plytke potencjometru drobnym pamierem wodnym i odtlusc. Potem podepnij na krotko i sprawdz recznie czy dziala, wiedz ze wskaznik dziala z duzym opoznieniem. Po calej operacji moze ci sie lekko zapowietrzyc.

Posted

Zrobiłem tak jak pisałeś i wskazówka licznika nie reagowała podczas gdy ja ruszałem pływakiem, ale co dziwne, w tamtym angliku wskazowka jest w prawie identycznej pozycji a paliwa w baku nie ma. Jakieś propozycje ? Słyszałem że vag-iem można ustawic ilosc paliwa w baku.

Posted

Ja bym zmienil plywak.

Posted

Wymieniłem pływak na stary i wszystko działa dobrze :)

Posted

Standartowo wytarla sie plytka potencjometru.