Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ASV] Kąt wtrysku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ..

jak widać w avatarku mam audi a4 1.8 ADR ale jeszcze Ibize 1.9 TDI ASV

Problem : polega na tym że na zimnym silniku pali na dotyk .. na ciepłym trzeba kręcić dłużej co lekko mnie irytuje .

Opinia : Byłem u mechanika, który posiada Vaga i powiedział mi ze to wina kata wtrysku i dodał ze może mi on go ustawić ale nie zawsze sie da, a jak sie nie da to auto jest unieruchomione i trzeba już kombinować coś.

Pytanie: Co o tym myślicie?

Vaga bede miał juz niedługo i chciałbym sobie taki kąt ustawić ale nie moge znaleść intrukcji jak to zrobić .

Opublikowano

kat wtrysku nie ma nic do zapalania na ciepło.Jesli pali dobrze na zimnym to kąt jest ok :wink4:

Opublikowano
  • Autor

słyszałem że inny jest kąt wtrysku na zimnym a inny na ciepłym .. ale tak tylko słyszałem .

dodam ze wielu tdi-karzy ma problem z zapalaniem na cieplym .. pomaga podobno regulacja kata wtrysku ( zwiekszenie dawki startowej)

Opublikowano

słyszałem że inny jest kąt wtrysku na zimnym a inny na ciepłym .. ale tak tylko słyszałem .

dodam ze wielu tdi-karzy ma problem z zapalaniem na cieplym .. pomaga podobno regulacja kata wtrysku ( zwiekszenie dawki startowej)

jedz do tunera niech ci zrobi korekte mapy i bedzie palil na dotyk.kat wtrysku to nie daka startowa :kox:

Opublikowano

zmien mechanika .. bo wie ze dzwonia tylko jest problem z ustaleniem kosciola .... :naughty:

Opublikowano

Kolego regulacja kata wtrysku nic nie da , jedz do tunera wyciagnie kompa da wiecej paliwka i bedzie palil na dotyk .Ja tez jestem z okolicy tarnowa i znam goscia ktory zrobi to za 200pln odezwij sie do mnie a dam ci namiary.Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kolego nie musisz zmieniac mapy!!! Ustaw najpierw vagiem max dawke rozruchowa paliwa i powinno pomóc mam własnie taki temacik w garazu i po mogło bez problemu.