Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sonda Lambda a ciężkie odpalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z Audi. Ciężko pali a zauważyłem że jest wsadzona uniwersalna sonda lambda czy to może być przyczyną ? Jeśli ktoś miałby dojście do oryginału sondy w taniej cenie prosił bym o linki kod sondy to 258 003 518/519 taka dostałem od byłego właściciela kod silnika audi to adp

Opublikowano

Wątpię, żeby sonda powodowała problem z odpalaniem. Sprawdź cewkę. Kiedy były zmieniane świece, przewody, filtry?

Opublikowano
  • Autor

Przewody zakladalem beru swiece ngk filt paliwa zmieniony przepustnica wyczyszczona cewka dziala prawidlowo pompa paliwa tez podaje ponad 3,5 cisnienia

Opublikowano

To wyczyść/wymień jeszcze kopułkę, podłącz pod kompa zobacz błędy, a samą sondę zostaw sobie na koniec. Masz jeszcze jakieś inne objawy świadczące o złej pracy sondy? Duże spalanie, falowanie obrotów, brak mocy itp?

Opublikowano

Podam przykład ze swego audi 80 b4.Otuż falowały mi obroty nawet w czasie jazdy zwalniał i przyspieszał.Odłączyłem sonde wtedy komp przechodzi w tryb awaryjny(pali ile wlejesz) i przejechałem sie.Wszystko wruciło do normy brak falowania itd.Wiec wymieniłem sonde i falowanie znikło.Przytoczyłem taki przykład z życia wzięty :D

Edytowane przez lukasz2107

Opublikowano

Podam przykład ze swego audi 80 b4.Otuż falowały mi obroty nawet w czasie jazdy zwalniał i przyspieszał.Odłączyłem sonde wtedy komp przechodzi w tryb awaryjny(pali ile wlejesz) i przejechałem sie.Wszystko wruciło do normy brak falowania itd.Wiec wymieniłem sonde i falowanie znikło.Przytoczyłem taki przykład z życia wzięty :D

Falowanie to częsty objaw uszkodzonej sondy, ale tutaj koledze auto źle odpala, a to raczej inna przyczyna niż sonda.