Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.8T] Odstawilem furaka do warsztatu (cd - happy end)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Coby mi go zagazowali i troche "wzmocnili". Jak bedzie po wszystkim zdam relacje:)

Gazowanie pewnie przejdzie bezbolesnie, ale boje sie co hamownia pokaze, bo jestem umowiony na "logi" dopiero w piatek - w sprawie dlugiego krecenia przed odpaleniem i zamulonego obrotka (o tym juz bylo).

Trzymajcie kciuki... Jak pojdzie dobrze to bede bogatszy o ponad 30 kucy i troche Nm:)

Pozdro

[ Dodano: 13-02-2007, 09:22 ]

tiaaaaa....

wlasnie dzwonili - po hamowaniu wyszlo 130 KM:D czyli moc nie przybędzie jeszcze dzisiaj zapewne:) w piątek robie logi...

Opublikowano

Czekam na wyniki, myśle że optymistyczne.

Opublikowano
  • Autor
Czekam na wyniki, myśle że optymistyczne.

no narazie wiem ze turbina daje 0,3 bara:( takze regenerujemy...

jeszcze przeplywomierz sie sprawdzi:)

[ Dodano: 13-02-2007, 18:38 ]

No i LPG juz jest... Diagnoza co do braku mocy tez - moje 1.8T dysponuje zabojczym 130 KM i 160 Nm - to drugie mnie powala:) Turbina do roboty - daje tylko 0,3 bara... do tego widac podejrzana ryse na kolektorze wydechowym obok turbo... same przyjemnosci:)

Ale wielki + dla EGP za potraktowanie mojego "przypadku". Naprawdę potraktowali mnie poważnie, nie policzyli mi za hamowanie, ani za sprawdzanie doladowania, wszystko w bardzo fajnej atmosferze:)

Polecam... Gaz sprawdze w weekend na trasie Wawa - Gda - Wawa:)

Pozdrawiam

CDN...

Opublikowano

Po wszystkim wrzuć wykres z hamowni do działu turbo i chiptuning :a4fan:

Opublikowano
do tego widac podejrzana ryse na kolektorze wydechowym obok turbo... same przyjemnosci:)

Ja mam tam między tymi trzema śrubami rysę już 2 lata, kolektor czeka w garażu na wymianę rozrządu, wtedy się go wymieni.

Opublikowano
  • Autor

ano mam wykres w schowku:) jest przerażający:) sprobuje wkleic skan za jakis czas...

co do rysy na kolektorze, to ja go jeszcze nie kwalifikuje do wywalenia:) w GSI mialem ryse przez 2 lata i nic sie nie dzialo...

ale po logach pewnie od razu wymienie turbine... to mnie nie minie zapewne, na wykresie widac ze od 3 tys zaczynaja sie anomalie (falowanie momentu itp) czyli dokladnie w momencie jak turbina powinna najwydajniej zaczac pracowac...

zobaczymy... dam znac...

[ Dodano: 14-02-2007, 19:59 ]

ponizej wykres z hamowni...

interpretacja podejrzewam jednoznaczna:D

wykres.jpg

Opublikowano

ale kibel ..... :twisted:

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Ciag dalszy walki trwa.

MOje audi wlasnie wisi na podnosniku. Są jakieś jaja...

Na przewodzie wpadającym do kolektora ssącego od intercoolera - nie ma wogole cisnienia - powinien byc twardy przy 4000 tys obrotow. A mozna go normalnie zgiac palcami..

Zawor regulujacy cisnienie odok turbiny, jak mu podalismy sprezonym powietrzem - zadzialal. Wezyk ktory odchodzi od kolektora ssacego w strone bloku ma podcisnienie? Czy powinien miec?? I czy to on ma sterowac zaworem regulujacym cisnienie w turbinie?

Bo sie tu troche pogubliem.

Dzieki.

[ Dodano: 16-02-2007, 13:02 ]

ma ktos moze schemat wszystkich przewodow i czujnikow od sterowania turbina do wklejenia?

bede mega wdzieczny:)

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 16-02-2007, 16:30 ]

scaliłem

[ Dodano: 19-02-2007, 22:13 ]

no i pozamiatane... po poldniowej walce i wyjeciu turbiny okazalo sie ze krociec odpowiedzialny za puszczanie powietrza obok turbiny byl pekniety i klapka upustowa byla permanentnie otwarta:)

poskladalismy do kupy... obylo sie bez zakupu nowej turbiny, jedynie zepsulismy zawor ten na podcisnienie:) za mocno dmuchalem czyszczac:)

ale turbina jest w dobrym stanie... kolektor nie pekniety - tylko rysa:)

krociec scalony... moc powrocila... zupelnie inna jazda teraz... wymienione jeszcze 2 wahacze i furak smiga jak nowy...

jak wroce do stabilnosci finansowej dorzuce chipa:)

Opublikowano

No wykresik kiepski, ale po zrobieniu tego co powyżej napisałeś zapewne powróciło troche koników.