Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Awaryjne otwieranie drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam dość śmieszny problem . Otóż jak zauważyłem w B8 padają zamki w drzwiach ( z pilota nie da się otworzyć tylko od wewnątrz ) - niezrozumiały sygnał itp . Poczytałem trochę, że można spróbować coś przeczyścić itp . Tak więc zabrałem się za to. Rozmontowałem boczek drzwi wszystko fajnie pięknie, ale przy wykręcaniu zamka zorientowałem się że śruby od zamka to wcale nie torx . No więc skręciłem i postanowiłem to zostawić do momentu zakupu klucza . Oczywiście przez roztargnienie kiedy już zmontowałem drzwi i nimi trzasnąłem zdałem sobie sprawę, że nie włożyłem cięgna od klamki i zapadłą wielka cisza .... BO DRZWI NIE OTWIERAJĄ SIĘ ANI OD ZEWNĄTRZ ANI OD ŚRODKA .....

Jak najbardziej w odpowiedziach należy się ze mnie śmiać :D Ale, czy zna ktoś sposób na otwarcie drzwi przy kompletnej awarii zamka ? Pomyślałem o wiązce elektrycznej, tak aby wymusić otwarcie drzwi . Niestety nie mogę znaleźć nigdzie schematu .... Czy ktoś takowy posiada ? Chodzi o drzwi przednie pasażera .

Liczę się z tym, że w ostateczności będę musiał rozciąć boczek, ale może ktoś jest mi w stanie jakoś pomóc bezinwazyjnie :) :) :)

Z góry dzięki :)

Opublikowano

Może głupi pomysł, ale ja bym popróbował ze 100 razy otworzyć centralny, może za którymś razem zaskoczy i otworzysz klamką zewnętrzną? U mnie jak się zamki sypały, to raz na jakiś czas otwierały się razem z centralnym, zwłaszcza w sekwencji: otwarcie centralnym, pociągnięcie za klamkę, zamknięcie centralnym, otwarcie centralnym -> klamka zewnętrzna działa.

Spróbuj, co Ci szkodzi ;)

No chyba, że nie podłączyłeś też klamki zewnętrznej / kostki od sterownika drzwi...

Opublikowano

Pomyłka:-)

Edytowane przez skotmen

Opublikowano
  • Autor

W tej sytuacji nie ma głupich pomysłów :) zamek na szczęście jest podłączony .... Spróbuje jeszcze raz ale centralka ma chyba jakieś zabezpieczenie bo próbowałem juz coś podobnego i po ok . 30 razie przestała kompletnie reagować na pilota . Wszystkie przyciski przestały działać . Po przekręceniu kluczyka w zamku tak jakby sie zresetowało i wszystko wróciło do normy ....

No cóż spróbuje jeszcze raz :)

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam. Rozwiązałeś problem??

Edytowane przez Gajzer