Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B5 1.8 ADR 1997 r Przepustnica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wie ktos moze z forumowiczow jak to jest dokladnie z ta przepustnica w tym aucie?? czy trzeba robic adaptacje i czy wylacznie vagiem. czytalem o odlaczeniu i zaplon na minute/5minut potem wylaczyc zaplon i wlaczyc silnik na minute/5minut, niby slychac cos pod maska ale to slychac za kazdym razem kiedy przekrece kluczyk. ja ładowalem akumulator cala noc i zresetowal mi sie samochod, zrobilem ta "adaptacje" bez vag, jednak od tamtego momentu dzialo sie cos z tym autem, dodam ze to byla zima i minusowe temperatury takze jak odpalilem auto to wszystkie pseuda adaptacje itp robily sie na ssaniu, z autem na benzynie bylo juz tak zle ze nie chcialo ruszyc z miejsca prawie, na luzie troche bujalo obrotami ale dawal rade, ale jak wrzucilem bieg i chcialem ruszyc to stal prawie, czytalem ze to przez instalacje moze byc, ze ecu lpg nauczyl ecu auta zlych korekcji, takze zrobilem kalibracje lpg od nowa i jakby delikatnie lepiej, zobacze jeszcze jak ostygnie auto bo te problemy byly najczesciej w fazie rozgrzewania, czy wie ktos moze co sie dzieje w tym audi, podejrzewam ze mial juz ktos taka przypadlosc. w wyszukiwarce owszem byly podobne tematy ale jestem ciekaw jak z ta przepustnica, na innym forum gosc pisal ze ADR nie musi robic adaptacji wogole, wiec wole posluchac kogos z tad heh, dzieki za pomoc z gory :D Pozdrowiam

Opublikowano

Nie ten dział gościu :)

Opublikowano
  • Autor

Kurcze to gdzie się udać z tym wątkiem ? ;) bo sam nie wiedziałem gdzie to wkleic

Opublikowano

Adaptacje się robi. Też mam adr, u mnie po każdym włączeniu zapłonu słychać jak się adaptuje (a nie powinno tak być). Jeżdżę tak od kilku lat i nie ma problemów. Może te cyrki od rozregulowanego lpg? Proponuje zakręcić wielozawór, wypalić gaz co pozostał w przewodach. Zdjąć przewód podciśnienia przy reduktorze i go zaślepić. Odłączyć aku na noc, wykasować błędy vagiem, spróbować zaadaptować przepustnicę i pojeździć na samej benzynie ok 150km. Ecu poukłada sobie na nowo mapy paliwa, korekty powinny wtedy być bliskie zera - długoterminowe i krótkoterminowe - jeśli tak nie będzie to jest jeszcze gdzieś problem. Ogólnie auto powinno zacząć normalnie jeździć, wtedy udać się do dobrego gazownika.

Opublikowano
  • Autor

Mi też się adaptuje co włacze zapłon właśnie, no nie wiem, zrobię jak mówisz, może pomoze, a co do gazu to wolę sam, w Toruniu nie regulują dobrze Kme , jeszcze żaden z dwóch gazownikow nawet nie wyjechał na ulice więc wiesz..a na których kanałach w vagu obserwować korekty długoterminowe i krótkoterminowe ?? Mam słaby kabel vag i nie mogę robić wielu rzeczy takich jak adaptacja przepustnicy właśnie ;( ale w engine/means blocks na kanale 6,7 i jeszcze na paru są jakieś korekty lambdy..ale nie wiem które od czego hebr ;)

Opublikowano

Odezwij się do mnie na PW. Nie można mieć słabego kabla :) Jedynie możesz mieć problem z programem obsługującym interfejs.

Opublikowano
  • Autor

A czy to ze muli na benzynie w zakresie obrotów 1300-1700 to może być wina tej przepustnicy?? Na każdym biegu w tym samym zakresie,na gazie jest ok a na pb lipa. Po przekroczeniu 1700rpm jest luzik, a pod górkę na drugim biegu nie podjechała nawet ;/