Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Namieszane przy kablach od radia proszę o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po raz kolejny. Poprzedni właściciel auta miał nie mały sprzęt grający, mi zostawił tylko same kable :disgust: a sprzęt zakosił, ale pomijając to. To co zostawił to sterta kabli tam gdzie kiedyś było radio, dokopałem się do oryginalne wiązki kabli a rzecz w tym że nie mam zielonego pojęcia jak to podłączyć. Kable głośnikowe już rozgryzłem (ale tylko z przodu): Czerwony z białym paskiem, brązowy z białym paskiem, niebieski z białym paskiem i niebieski z brązowym paskiem. A do tyłu poprwadziłem dodatkowe kable i podpiąłem się w pozostałe 4 piny radia zgodnie z instrukcją radia. Jednak nie wiem jak z zasilaniem radia, w tej wiązce prócz głośnikowych są także kolory: biały (grubszy od wszystkich), biały z niebieskim paskiem, brązowy i brązowy z niebieskim paskiem. Niby mało kabelków ale nie chce czegoś spalić. Od czego są te ostatnie 4 kable i pod jakie kolory radia podpiąć?? Zółty i czarny (oba najgrubsze), czerwony, niebieski z białym paskiem, brązowy i pomarańczowy z białym paskiem. Można sądzić żeby podłączyć je poprostu kolorami, ale różniaca 13 lat miedzy samochodem a nowym radiem to może teraz znaczenie kolorków troche się różni. Radyjko to JVC, Z góry :notworthy: za pomoc.

Opublikowano

witam generalnie jest tak że czerwony kolor to + a czarny masa i powinienes podłączyc to kolorami ja zawsze tak robie i jescze zadnego sprzętu nie spaliłem. Czasami do czerwonego dokręca się jeszcze żółty dodatkowy + tak żeby radio grało bez kluczyka.

Opublikowano
  • Autor

W schemacie instrukcji radia kostka odpowiadająca za zasilanie radia ma podane kolory kabli i definicje Czyli:

Czarny: do masy

Żółty: do styku w skrzynce bezpieczników połączonego z akumulatorem (z pominięciem stacyjki) (prąd stały 12V)

Czerwony: do przyłącza urządzeń dodatkowych w skrzynce bezpieczników

Niebieski z białym paskiem: do przeowdu zdalnego sterowania urządzenia zewnętrznego lub anteny wysówanej

Pomarańczowy z białym paskie: do przełącznika świateł samochodowych

Brązowy: do systemu telefonu komórkowego

I ni jak sam nie moge dojść który z tych kabli od radia napisanych wyrzej podpiąć pod kable te które są w wiązce oryginalnej podane niżej czyli kolory:

Biały, biały z niebieskim paskiem, brązowy, brązowy z niebieskim paskiem.