tygrysek83 Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Szukałem, nie znalazłem, a jak na coś trafiłem to cząstkowe informacje dostalem. Objawy : buczenie/huczenie z przodu, przy skręcie w prawo. diagnoza - lewe łożysko w kole. Moje pytanie: czy łożysko kupujemy z piasta jako jeden zespolony element? Czy demontaż faktycznie ciężki? Zrzucamy koło, zrzucamy jarzmo, potem tarcze.. I co dalej? Piasta jest bodajże na 4 srubach? Wystarczy odkręcić? Czy trzeba co prasą działać? Jest potrzeba zdemontować zwrotnice? Podpowiedzcie, bo nie wiem czy brać się sam czy oddać. Temat wyskoczyl mi dwukrotnie, skasujecie jeden??
--Rafcio-- Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Trzeba zdjac całą zwrotnicę, później łożysko stare wyprasować i nowe wprasować.
M@rcin Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) wymieniałem u siebie lewe łożysko tydzień temu. Koszt robocizny 70zł. Czas: 1,5godz. Wg mnie nie opłaca robić samemu jak nie masz prasy czy klucza pneumatycznego nic nie zdziałasz. Edytowane 3 Marca 2016 przez xMarcin95x
Rekomendowane odpowiedzi