Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o analizę logów Golf IV AHF 110KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zawitałem tutaj z prośbą o pomoc z moim autem. Wiem to nie A4, ale koledzy na forum Golfa nie są zbyt pomocni, a mi już brakuje nerwów do tego samochodu. Występuje brak mocy, słabo jedzie. Po odpięciu przepływki nie ma prawie żadnej różnicy, czyściłem ją płynem do hamulców i nic to nie pomogło.

DYNAMICZNE:

STATYCZNE:
BS:
Opublikowano

Dawka 4.8 troche uboga ja ustawiam na 3.2, kat wtrysku 58 czyli ok, przeplywka wyglada niby ok ale masz wysokie ograniczenie dymienia czyli mozliwe ze masz dziure w dolocie, turbo bardzo faluje i pozno wstaje widac to tez na przeplywce wiec mozna przyjac ze przeplywka ok. Co do turba to sprawdz podcisnienie, nastepnie w twoim afn czujnik doladowania powinien byc w ecu i czesto zbiera sie tam olej i powstaje problem falowania.

Opublikowano

Dawka paliwa do ustawienia na 3.2.Łopatki w turbina się przycinają. przepływomierz lipa ale najpierw trzeba się zając doprowadzeniem doładowania turbiny do normy

wyczyścić ją usunąć katalizator jeśli jest.Nastepnie podpiąć wakuometr i sprawdzić podciśnienie na vacupompie -0,9 i zaworze n75- 0,7 czy jest ok.EGR jest albo zaślepiony albo zasyfiony bo nie pracuje

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie koledzy :).

Goldi, a gdzie ustawić tą dawkę paliwa? Mam VCDS-a kilka dni i jeszcze nic praktycznie nie wiem. W moim silniku AHF prawidłowa dawka nie różni się od AFN?

EGR nie działa, bo jest zasyfiony strasznie, będzie czyszczony i zostanie zaslepiony.

A turbo przeładowuje czy nie doładowuje?

Opublikowano

Vcds ustawisz tylko minimalną wartośc resztę trza na pompie wtryskowej Turbo przeładowuje ale może usuniecie katalizatora i przegonienie auta na autostradzie może pomóc.Jakbyś miał gdzie podmienić przepływkę na sprawną i z logować jeszcze raz gr 3 i 8 dynamiczną

Opublikowano

Najpierw ogarnij turbo dopiero pozniej mozna diagnozowac przeplywke. Sprawdz ecu bo olej w sterowniku to lekki standart w tych rocznikach.