Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wpis w dowodzie rej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jestem na finiszu zakupu auta.

Auto kupuję prywatnie natomiast w dowodzie rejestracyjnym jako właściciel pojazdu nie widnieje ta osoba a Volkswagen Leasing...

Czy jako osoba prywatna mogę bez problemu zakupić takie auto nie obawiając się później o dodatkowe koszty?

Właściciel wystawia FV 23% ( Netto = 142 , Brutto = 174kpln )

Opublikowano

Ja bym sie nie odważył kupić tak auta, odpuść chyba ze chcesz miec auto na raty :decayed:

Edytowane przez pyra111

Opublikowano
  • Autor

Ja bym sie nie odważył kupić tak auta, odpuść chyba ze chcesz miec auto na raty :decayed:

No właśnie mam takie obawy... :(

Auto jest odkupione rzekomo od jakiejś dużej Warszawskiej firmy dlatego spytałem właściciela czy on widnieje w dowodzie osobistym...

Opublikowano

moze byc taka sytuacja, tylko musialby ci pokazac, a najlepiej przekazac wszystkie dokumenty związane z wykupem auta i zakończeniem okresu leasingownia i przejeciem prawa wlasnosci, przez niego badz ta firme o której piszesz.....

najprosciej, zadzon do vw leasing, naswietl im sytuacje i wydaje mi sie ze powinni Ci powiedzieć jak wyglada sytuacja prawno/formalna owego auta;), albo poprostu powiedz włascicielowi zeby zarejetrowal je na siebie, a pozniej dopiero odsprzedał Tobie, przy kwocie o której piszesz nawet te kilkaset zł kosztów z tym zwiazanych nie zrobi większej róznicy

Opublikowano

Ale w pierwszej kolejnosci sprawdz przebieg jesli do firmy :kox:

Opublikowano
  • Autor

Ale w pierwszej kolejnosci sprawdz przebieg jesli do firmy :kox:

Przebieg i cała historia auta zgadza się z tym co mówił sprzedawca podczas rozmowy telefonicznej.

Sprzedający powiedział że auto ma kartę pojazdu i że faktura jest na jego imię/nazwisko...

Opublikowano

a ma fakturę z leasingu? żebyś Ty zarejestrował to auto to musisz mieć fakturę z leasingu na firmę (plus krs leasingu) oraz fakturę firmy, od której kupujesz (plus krs tej firmy).

też sprzedaję często auto zaraz po wykupie i go nie przerejestrowuję.. i właśnie taka papierkologia musi być ;)

Edytowane przez jedrekx

Opublikowano

tak jak pisze kolega powyżej, powinna byc tak zwana przez urzędy ciągłość umów/faktur jezeli sprzedający nie widnieje w dowodzie :wink: