ziko02 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Witam, Pacjent obniżony seryjnymi sprężynami avant. Po zmianie kół na 225/40/18 w okolicy 100 i powyżej drgania w środku auta czuć pod tyłkiem, drga lewarek zmiany biegów. Z przodu nowe opony, tył używane. Kierownica nie drga, czyli to nie będą źle wyważone koła? Dodam, że na 15, czy 16 tego problemu nie było. Co to może być?
Aby13 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 gdzies ktos kiedys pisał aby doważyc kola na samochodzie ....
ziko02 Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Opublikowano 11 Marca 2016 Jak na aucie doważyć, nie kumam? Dobra, doczytałem
Enduro Grybów Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 są tacy szpece którzy to rabią. ale cos mi tu smierdzi. jesli kolo bylo by krzywe/nie wyważone to powinno byc czuć na kierownicy. najbardziej przy 80 120 km/h. moze opony z tyłu sa nie bardzo. lata temu gdy jezdzilem b4 czrsto obracałem ją na recznym i po wielu,wielu razach opony na tyle byly juz pewnie nie zbyt okrągłe i wtedy mi oodobnie wrzało.
ziko02 Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Opublikowano 11 Marca 2016 Opony tył mają 6 mm bieżnika, 2014 rok. Ewidentne coś z kołami bo na innych tego nie było... Poszukam w Szczecinie zakładu gdzie doważają koła dynamicznie.
House Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Poduszki silnika, niedoważone koła, półosie-przeguby. To tak na szybko. Edytowane 18 Marca 2016 przez House
ziko02 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Poduszki silnika, niedoważone koła, półosie-przeguby. To tak na szybko. U mnie były dwie kwestie: 1. Wszystkie koła przeważone, i to spooooro. Podjechałem na Południową 5 w Szczecinie gdzie mają wyważarkę Hunter i panowie zrobili to jak należy. 2. Pierścienie centrujące, które kupiłem na Allegro nadawały się na śmietnik ( zbyt luźne ), choć rozmiar się zgadzał. Pierścionki rownież zakupiłem na miejscu. Auto jedzie jak po szynach!
kubabkb Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 ziko jaki koszt wywazania na maszynie Hunter?
Rekomendowane odpowiedzi