Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Demontaż rączki podsufitki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie, chce wymienic raczke podsufitki, z przodu od strony kierowcy lecz nie wiem jak zdemontowac stara. Ktos moze mi to wyjasnic najlepiej na rysunkach ? :) I jeszcze jedno pytanie, ptorzebuje numeru tej raczki jaki sie znajduje u mnie (kolor bezowy)

Opublikowano

chwyć za rączkę tak jak byś trzymał ,wtedy będzie widać po lewej i prawej zaślepki ,otwórz je w środku są śruby

Opublikowano

Po otwarciu raczki masz takie dwie male zaślepki, wystarczy je podwarzyc po zew i wew stronie. Te raczki w a4 8k nie maja zadnych śrub

• 1 rok później...
Opublikowano

MINI PORADNIK 

Z tym wystarczy to mało powiedziane znajdziecie w necie org urządzenie do tego :)    VAS 6543 31443d1366971471-anyone-knows-how-remove .

Ja po złamaniu dwóch w jednej rączce zacząłem szukać i znalazłem ten wynalazek i nie zostało nic innego  jak dorobić coś takiego .

Zgiąłem śrubokręt pozostawiając jakieś 3-4  cm nie jest łatwo bo twarde jak cholera. Zeszlifowałem to na jakieś 1-1,5 mm w formie klina.   Taka długość jak widać jest na pograniczu  wadzenia o podsufitkę to proponuję zrobić krótszy.  

Zacząłem główkować  co wsadzić od dołu bo jest tam taki ładny dołek co by oprzeć coś :) Wziąłem kołek rozporowy haczyk 90 stopni taki co by było dł. za zgięciem  ok 1 cm. Zeszlifowałem jak niżej i tadam pozostałe 6 wyciągnąłem w jakieś 2 minuty .  Dolny haczyk łapałem kombinerkami plastik ładnie się dopasowywał i pozwalał sztywno trzymać. 

1_ wkładamy dolny haczyk schowa się praktycznie cały lekko ciągnąc widac jak cały dół się odchyla (ten szary)

2_ wkładamy górny na środku jest taki mały otworek , wciskamy jakieś 5-6mm  ( to wielkie zielone) 

3_ ciągniemy razem w kierunku do środka auta po 1 sek strzela,wyskakuje jak ..... tu sobie wymyślcie jak co :)   

P1040020.JPG

P1040021.JPG

P1040022.JPG

Ten plastik działa jak zwykły kołek rozporowy . Jak wydłubiesz je to metalowe el. wraz z rączką raczej zostają w podsufitce wtedy albo wydłubujemy te metalowe el. albo ciągniemy z głowa wsio naraz i wychodzi.  

Edytowane przez tacim