Deko Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Siema, koledzy jak w temacie szukam dobrego elektryka samochodowego w okolicach Bydgoszczy. Problem jaki jest do rozwiązania to: Pacjent: Audi A4 B7 2005r 1.9 TDI silki BKE klimatronik dwustrefowy Dolegliwości: Problem jest z ogrzewaniem. Temperatura silnika po rozgrzaniu trzyma w okolicach 90 stopni. Do momentu rozgrzania dmucha ciepłym powietrzem, po złapaniu 90 stopni dmuch już zimne powietrze. Ciepłe powietrze leci tylko na szybę od strony kierowcy, reszta zimne. W ostatni czasie wymieniany był termostat (poprzedni nie trzymał i silnik nie łapał 90 stopni). Około 11 tyś km wymieniany był rozrząd, oleje + pompa wody. Ponieważ auto mam od lipa ciężko mi powiedzieć czy tak było przed zakupem ... Ponieważ pierwszy etap rozgrzania auto dmucha ciepłym powietrzem, wykluczam nagrzewnice, ale nie jestem do końca pewien... Mój mechanik sprawdzał podstawowe nastawy klap i wg niego jest wszystko ok, ale nie jest dobrze, bo auto nie grzeje ... Ktoś może mi kogoś polecić sprawdzonego i ogarniętego ?
eltom Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Wygląda na prawy siłownik od strony pasażera. Błędy sprawdzałeś?
Deko Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 Może sprecyzuje swoja wypowiedź. Po rozgrzaniu auta ciepłe powietrze dmucha tylko na szybę po lewej stronie (od kierowcy) z pozostałych kratek leci bardzo słabo letnie powietrze... Teoretycznie mechanik sprawdzał nastawy klap, ale osobiście przy tym nie byłem. Dodam, że nie jest to zwykły Kowalski z młotkiem i warsztat ma dobrze wyposażony w sprzęt. W poniedziałek podjadę od jeszcze jednego mechanika w celu weryfikacji.
Rekomendowane odpowiedzi