krzysiek 88 pom Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Witam przedstawię historię od początku. Jak kupiłem auto to się nie dogrzewał więc jak to po kupnie nowego samochodu wymieniłem rozrząd z pompą termostat i oczywiście filtry z olejem i po tym zabiegu zaczął się grzać. Następnie wymieniłem drugi termostat i nic nie pomogło później wymieniłem wisko a później znów rozrząd z pompą wody i dalej się grzeje. Ma może jakiś pomysł dodam że jak jadę w koło 70 i wyżej jest ok ale jak jeżdżę po mieście albo stoję to temperatura dochodzi mniej więcej do 98 stooni i wąż na dole jest zimny chyba że mu trochę pogazuje to po chwili robi się ciepły.
Gac3k Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Czujnik temperatury ?Sprawdzałeś w kompie jakie masz wskazania temp ?
krzysiek 88 pom Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 Jak patrzyłem na klimatroniku to była taka sama jak na zegarach. Tylko dla czego jest cały czas zimny wąż na dike a temperatura dochodzi prawie do 100 stopni
OLIVER Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Jak patrzyłem na klimatroniku to była taka sama jak na zegarach. Tylko dla czego jest cały czas zimny wąż na dike a temperatura dochodzi prawie do 100 stopni Jeśli czujnik ok a wąż zimny na dole przy temp. 100 to termostat sie nie otwiera i jest do wymiany ... No chyba ze wirnik w pompie poleciał ...Ale to mało prawdopodobne Edytowane 16 Marca 2016 przez OLIVER
krzysiek 88 pom Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Pompa została wymieniona drugi raz więc to nie wchodzi w grę. Jest problem rozwiązany kupiłem termostat z oryginału i jest ok. Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam wymieniłem termostat na ori i działa idealnie. dzięki za podpowiedzi pozdrawiam
180damian180 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 a jaki konkretnie termostat kupiłeś ?
krzysiek 88 pom Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2016 nie powiem Ci jakiej firmy to był bo był to kupiony z serwisu vw więc miał orginalne opakowanie.
Rekomendowane odpowiedzi