Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki wał?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyjdzie mi wymienić wał napędowy ze skrzyni 6 biegowej, manualnej, jakie są różnice we wałach i których szukać. Nie wyjmowałem jeszcze starego dlatego nie bardzo wiem. Poza tym na etce nie widziałem które są do skrzyni 5 a które do 6 biegowych a podobno jest różnica.

Edytowane przez ganjaq

Opublikowano

Skrzynie 6'tki mają dłuższe obudowy, a co za tym idzie wkładany jest krótszy wał. Na wale masz naklejkę z numerem części, z tego co pamiętam można numer odczytać z kanału bez jego demontażu i zazwyczaj jest czytelna.

Opublikowano
  • Autor

8E0521101D i 8E0521101T? Nie patrzyłem jeszcze ale według katalogu te wały są krótsze. Mało tego to ponoć te same wały tylko jeden zastąpiono drugim. Śmieszne o tyle że pierwszy kosztuje połowę tego co drugi na rynku wtórnym.

Jeszcze jedno, na portalach można sprawdzić wały z oznaczeniami którym nie ma w katalogu np. G, F, H, które w końcu pasują bo jaki jest sens dawać 699 za T skoro np. G można mieć za 199

Edytowane przez ganjaq

Opublikowano

Z tymi literami też nie do końca się orientuję, aczkolwiek u mnie fabrycznie siedział wał o numerach 8E0 521 101H, skrzynia ręczna szóstka. Postaraj się przede wszystkim dobrać długość i zweryfikować stan podpory i przegubów, numery mam wrażenie to już kwestia wtórna. Tak z ciekawości, co się stało z Twoim wałem, że idzie do wymiany?

Opublikowano
  • Autor

Podpora i przegub właśnie

Opublikowano

Podporę i przeguby można wymienić, nie musisz szukać wału.