Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wysokie korekcje na pompkach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moje objawy w aucie są następujące, korekcje są bardzo wysokie na 1 i4 cylindrze są bardzo duże na minusie od 2.50 do 3.01 a na 2i3cylindrze sa duże plusowe od 2.20 do 2.80 i co to teraz może być,głowica wymieniona na inną z lepszymi gniazdami bo tamta była nieco powycierane. Uszczelniacze nowe założone, a tu takie same korekcje duże są jak były na tamtej starej głowicy takie i są na nowej głowicy. A wiec co to może być panowie. Zgóry dziekuje za pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano

Wychodzi na to, że coś jest nie tak z 2 i 3 cylindrem. Dzieje się coś z autem?

Opublikowano

Zamień wtryski cylindrami - 1 z 2 i 3 z 4

Jeśli się nic nie zmieni- pierścienie

Jeśli korekcje się zmienia - pd leżą...

Przez wypierdzielone gniazda miałbyś problem z oddaleniem silnika...-tak sądzę

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie, dlatego kolega jeden z forum mnie wprowadzil w blad. Ale pierscienie nie za bardzo bo moc ma jak cholera jak juz sie wkreca na obroty. Tylko na jalowym nieraz mu sie zdarzy delikatnie zatrzasc buda po przygazowce wszystko w normie jest. I palic pali od strzala jak wymienilem czujnik polozenia walka rozrzadu. I na zimnym z rana odpalanie jest takie nie do konca dobre bo kuleje dwlikatnie az zalapie i dopiero wchodzi na swoje obroty. Dodam ze przykapca na bialo czy tam blekitno.

Sluchajcie na rozgrzanym silniku korekcje sa calkiem lepsze jak na zimnym 1i2cylinder ma -0,12 do-0,23 3cylinder w granicach 2.30 i 4cylinder ma -1.80 cos takiego korekcje spadly i nie trzepie tak buda wiec no nie wiem co z tym jest na moje oko trzeba regenerowac wtryski bo sa wyje...ne.? Co wy o tym sadzicie w grupie 18 elektrozawory wszystkie pokazuja 0 wiec jest ok ale jak juz przygazuje i puszcze gaz to pokazuja 128wszystkie i zaraz wskakuje 0. Bipy w grupie 023 sa w normie od -10 do -50pokazuje wiec jest luz paliwo ma swoje cisnienie na szynie. Ale te korekcje mnie draznia na moje trzeba regenerowac wtryski. Co o tym sadzicie?