Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Usowanie RYS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wie ktoś może czym usunąć głebsze i te delikatniejsze rysy na samochodzi. Jak i na lakierze tak i na plastikach bo mam pare rysek. Cyba że ktoś ma jakies dobre i skuteczne środki na takie uszkodzenia i odpryski? Dzieki i pozdrawiam.

Opublikowano

Delikatne - polerka.

Te głębsze których polerka nie łyknie a które nie są do podkładu - widzialem filmik na YT jak koleś psikał WD40, i wcierał, i o dziwo faktycznie pomagalo. Sądzę zę do pierwszego lepszego mycia, ale na jakiś zlot, albo zeby pod remize podjechać i lachony wyrwać to styknie.

Te najgłebsze rysy, niestety, też takie miałem, kupiłem lakier w pedzelku i zamalowałem. Jak się ktoś przyjrzy to zobaczy ze były zamalowane, ale na pewno jest 100razy mniej widoczne niż srebrna rysa na czarnym lakierze.

Opublikowano
  • Autor

No napewno lepiej bedzie jak dobiora mi taki lakier jaki mam. A w dwuch miejscach zeszedl mi lakier co z tym moge zrobic psiknac lakierem i spolerowac? Co o tym sadzisz?

Opublikowano

Dołączę się do pytania,nie ma możliwości żeby np po numerze lakieru dobrać jakąś tzw kredke i te ryski przejechać bo u mnie jedynie co to przód zderzaka mam jakieś większe zarysowania a tak to malutkie ryski i sądzę że polerka by sobie z tym poradziła,tylko 1 czy 2 mycia i ryski wyjdą spowrotem:-(

Opublikowano

Na alledrogo możesz kupić cały zestaw. Farba we fiolce z pędzelkiem pod kod lakieru+ lakier+ coś tam jeszcze. Nie jest to jakiś wielki koszt. Pozdrawiam.

Opublikowano

yhym a w jakis sklepach moge takie cos dostac? wolalbym takie cos kupic na zywo niz przez neta...

Opublikowano
  • Autor

Jedz do lakiernika. Albo tam gdzie mieszaja farby. Po numerze vin ci komputerowo dobiora odpowiedni kolor.

Opublikowano

a jak myslicie ile lakiernik moze sobie zawolac za takie drobne poprawki? chodzi mi o zderzak przod jakies 3 ryski tylnia klape bagaznika tez pare mniejszych rysek ?

Opublikowano

W Warszawie ceny są około 400zł za element, wiec sądze że coś koło 1000zł musisz naszykować.

Zależy od machera.

Ja na pewno w 16 letnim aucie nie bedę inwestował w lakiernika, żeby znów płakać bo jakiś cwel mi ponownie zarysuje drzwi na parkingu i spie***li.

Na pewno bedę malował samemu, już bezbarwny 2K czeka :D

Opublikowano
  • Autor

100ml dorobienia lakieru u mnie kosztuje 25zl a jak bys chcial w sprayu to drozej troche. Mniej chyba nie dorabiaja