Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z mocą na zimnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich to jest mój pierwszy post na tym forum . Zakupiłem audi a4 b5 1.6 z gazem od szwagra i mam lekki problem przy zakupie wiedziałem on tak jeździł z 4m-c otóż . Przy porannym odpaleniu normalnie odpala ale jak chce odrazu jechac to straszny mul niechce jechac pozniej poszarpuje i jedzie już normalnie. Ale jak z rana odpale silnik odczekam z 2 minuty aż sie delikatnie zagrzeje idzie bez problemu wczasie jazdy niema znia kłopotow. Wszystkie filtry i przewody , swiece wymienione. Jedynie ba ciepłym to delikatnie obroty falują ale nieznacznie na biegu jałowym . To jest mój pierwszy bezyniak wcześniej diesel . Pozdrawiam

Opublikowano

Posiadasz jakiegoś Vaga ?

Opublikowano
  • Autor

Tzn program ? Niewiem czy pasuje ale mam kabel z laguny 2 z tylu miedzy fotelami jakby kostka pasowała . Pasuje ten kabel? I jaki program polecają?

Opublikowano

Jeśli jest wtyka na OBD2 to bd git.

Program to VAG 409 lub VCDS - znajdziesz na forum

Opublikowano
  • Autor

Tak obd2 ok pobiorą program i pospawdzam

16514 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Malfunction in Circuit

P0130 - 35-10 - - - Intermittent

Dodam ze po usunięciu błędów strasznie nierówno chodził na gazie lepiej i tylko ten blad został czyli sonda dowymiany ?

I jak myślicie po wymianie pomoc czy moze byc inna przyczyna tego błędy ?

Opublikowano

Sonda nie ma nic do gazu.. Reset ECU robiony przez odłączenie akumulatora???

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez neoxpl

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nie dzisiaj zrobię

Nic to niedalo tylko zauważyłem od kiedy sie przelaczy ba gaz jest normalnie . Jsk przelacze ba benzynę to szarpie niema mocy . Wiec obstawiam na sondę ale czy jakby była walnięta to na gazue tez by kiepsk jeździł ? Umnie na gazie wszystko ok

Opublikowano

Nie dzisiaj zrobię

Nic to niedalo tylko zauważyłem od kiedy sie przelaczy ba gaz jest normalnie . Jsk przelacze ba benzynę to szarpie niema mocy . Wiec obstawiam na sondę ale czy jakby była walnięta to na gazue tez by kiepsk jeździł ? Umnie na gazie wszystko ok

Z tego co się orientuję to sonda nie pracuje na zimnym silniku tylko dopiero jak sama się rozgrzeje. Przy rozruchu ważny jest czujnik temperatury oraz przepływomierz. Spróbuj może wypiąć przepływkę i zobacz jak chodzi. Czujnik możesz sprawdzić za pomocą klimatronika- wchodzisz w ukryte menu (recyrkulacja+nawiew w górę) i sprawdzasz jak się mają temperatury na 49 oraz 51 kanale do wskazań na blacie i jak to się ma do temp. zewnętrznej. Ewentualnie możesz mieć rozjechaną mapę PB przez źle ustawione LPG. Spróbuj może wypiąć bezpiecznik LPG i ok 100km zrobić na PB. Jeżeli nie pomoże ani to ani to to trzeba szukać dalej.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Na kanale 49 i 51 90 czyli ok tzn 9 i małe 0 to chyba 90. Reset akumulatora dała dużo obroty ba zimnym 1200 i stopniowo spadły jeździłem na bezynie z 100 km rano odpaliłem i fajnie sanie sie wloczylo i ok lecz po jeżdżenia pozniej na gazie wszystko wróciło jak wcześniej doszło do tego ze cieżko rano odpalal u nawet gasł jak już sie zagrał wszystko ok znów reset i bezproblemowe odpalanie obroty i jazda . Wiec musze jechac do gazownika jest możliwe ze gaz sypie mapę Bp?

Czy to moze byc wina złe działającego czujnika temperatury ?

Sprawdzałem tem na zimnym silniku kanal 49 cały czas pokazuje 49, kanal 51 rożnie było przed wczoraj rano 8 stopni na zewnątrz pokazywał klimatronic 27 . Temperatury są takie na zimnym samochód ponagrzaniu ma prawidłowe temperatury . Audi przed liftem ile powinien pokazywać kanal 49 i 51 który do temperatury zew . Są rożne opinie już sam niewiem

Dalej borykam sie z tym problemem wymieniłem termostat , czujnik temperatury . Odliczyłem akumulator zrobiłem reset jeździłem na bezynie i wszystko gra rano odpala pięknie lecz jak tylko Pojezdze na gazie problem dalej występuje teraz jest tak ze odpalam gasnie za drugim razem chodzi 900 obrotów i musze odczekać chwile aby pochodził jak odrazu chce jechac to ho muli strasznie dusi i zgaśnie . Byłem u gazownika wymienił filtry posprawdzal wszystko i nic niestwierdzil kazał zostawić na noc i stwierdzi co jest macie jakieś pomysły co moze byc przyczyna ewidentnie gaz cos chrzani .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra walczylem z tym parę miechów masz zwykly gaz czy sekwencję?

Dobra walczylem z tym parę miechów masz zwykly gaz czy sekwencję?

Obstawiam że zwykły, i gazownicy wystawili emulator sondy na przekaznikach , albo wgl nie wstawili,

Zresetuj komputer klemy na 15 min zdjęte, potem 5 min wlaczony sam zaplon @ potem odpal go i 5 min niech chodzi na wolnych obrotach, później możesz vago sprawdzić sondę kanał 7 chyba . Napięcie powinno skakać od 0.1V do 0.9 V . Jeśli będzie dzialac i na benzynie będzie Ci ładnie chodzić to potrzebujesz emulatora sondy lambda. Który będzie oszukiwal komputer że mieszanka jest idealna bez tego rozjadą się paramettry i auto znów na benzynie Nie będzie chodzić. Polecam emulator firmy protec digital pd10 . Jak to zamontujesz auto zacznie się normalnie zachowywać :) a jeśli masz sekwencje to mógl ktoś w sterowniki LPG wybrać złą emulację sondy .

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj jadę do gazownika w końcu bo niebyło go długo w kraju tego co zakładał instalacje zobaczymy dam znac . Sekwencja 3 letnia .

Problem zostal rozwiazany autko chodzi bez najmniejszych problemow kwestia dokladnej konfiguracji poprostu byly rozjechane mapy. Gazownik Pan Grzesiek wie co robi posprawdzal wszystko pod konputerem wtryski i inne triche to trwa pozniej w trase z nim konfiguracja w trasie i jest gitara teraz nieczuc nawet jak bp sie przelacza na gaz . Polecam jeszcze raz Grzeska inni tylko na odpie.... Robia . Gazownik w miejscowosci Stary Paczków