Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AEB] nowa sonda bosch ,zwarcie do +

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , postanowiłem wymienic sondę na boscha o nr 0 258 003 740 bo w aucie siedział zamiennik który juz sie prosił o wymiane.

Po zmiane sondy wyskakuje błąd:

00635 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: Before CAT

28-00 - Short to B+
sonda wydaje sie być wporządku , miedzy białymi przewodami jest rezystancja ok 3,5 .Na wtyczke dochodzi napięcie na grzałkę ponad 13 V i między masą z auta a wtyczka tak samo . mimo to grzałka nie grzeje . co ciekawe grzałka sondy jest sprawna i grzeje jak ją podłącze "na krótko"
Stara sonda (uniwersalna) nie wyrzucała błędów i grzeje po podłączeniu do wtyczki (do białych przewodów)
Wie ktoś o co tu może chodzic ?
Opublikowano

Masz numer sondy uniwersalnej? Nie masz przypadkiem czarnej wtyczki a ta nowa którą kupiłeś nie ma brązowej z takim klinem?

Edytowane przez --Rafcio--

Opublikowano
  • Autor

Mam dokadnie taka jak piszesz http://autowanda.pl/?page=catalog/product&cat%5Bcat%5D=47969475&cat%5Bcmf%5D=2ea&cat%5Bcmo%5D=3e2&cat%5Bcve%5D=14ec&cat%5Bart%5D=25c03&cat%5Batg%5D=3ef356&cat%5Bpro%5D=303&offset=0&sort=1 . brązowa ale wg bosch'a do tego silnika właśnie wychodziły 2 w zależności od numeru nadwozia chyba . no i ja miałem obie załozone ,na obu to samo .

Pytasz o numer sondy którą wykręciłem ? to była sonda 4-przewodowa golden lodge 18 W żadnych innych numerów na niej nie ma . W sumie to działała tylko dość wolno reagowała

Edytowane przez Łukasz Pawłowski

Opublikowano

Jak masz komputer na 5 małych kostek to na pewno ta z brązową wtyczką co teraz masz nie bedzie działała bo jest do AEB po 96 roku.

Opublikowano
  • Autor

dokładnie mam komputer na 5 kostek . faktycznie ,dopiero teraz doczytałem . więc muszę mieć taką sondę jakiej Ty szukasz ? z tego co widze w etce to raczej tak ?

Opublikowano

Tak, jeszcze jest zamiennik uniwersalny Boscha o nr 0 258 986 615, ta której szukam to już jest nie produkowana.

Opublikowano
  • Autor

a z tym zamiennikiem też coś nie gra ? czy lepiej używkę ?

Opublikowano

Trudno mi powiedzieć niestety, może uda ci się wymienić twoją na ten zamiennik Boscha 0 258 986 615 bo on w podobnej cenie

Wez mi powiedz jeszcze czy auto ma mniej mocy przy tej niedziałającej sondzie?

Opublikowano
  • Autor

Powiem Ci ,że ta sonda działa . tylko nie działa grzałka . podsumowując sprawa wygląda tak , że odpalam auto i na zimnym silniku wyskakuje błąd grzałki, sonda przyjmuje wartośc średnią 0,475 . no i po chwili pojawia się kolejny błąd ,że sonda nie reaguje .Dopóki samochód się nie nagrzeje to błędów się nie da skasowac .Jak samochód jest rozgrzany , sonda osiąga temperature pracy . skasuje błędy to sonda pracuje normalnie .

Opublikowano

A jest różnica w pracy silnika miedzy tą co była na początku a tą co masz teraz czy praktycznie nie zauważalne.

Coś sobie przypominam, że te nowsze sondy (taka jak masz aktualnie) mają wiekszą moc grzałki a do naszych szły te jeszcze z mniejszą mocą ale dokładnie niewiem ile Wat. Oczytałem się o tych sondach i tylko oryginalna chodzi tak jak należy. Ja jeżdzę póki co z odpiętą.

Edytowane przez --Rafcio--

Opublikowano
  • Autor

Ja raczej nie zauważyłem żeby moc jakoś sie specjalnie zmieniła . zmieniłem sondę bo miałem jeszcze problem z obrotami ale to jest osobny temat który może się rozwiąże jak zmienie sondę na właściwą . ja zasadniczo też jeżdże tak jakby z odpiętą bo jak błędy wyskoczą to sonda nie pracuje .

Opublikowano

Co Ci moge więcej powiedzieć, oddaj tą znajdz oryginał albo tą uniwersalną i zdaj relacje jak to działa.

Opublikowano
  • Autor

tak zrobie , najpierw wezme na przymiarke tą uniwersalna i zobacze co z tego będzie .dam znać jak się sprawuje