Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomocy z Xenonami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem na dniach Audi avant gościu obniżył ją na sprężynach -40 założył 18 calowe koła

Xenon nie oświetla drogi dowiadywałem się że problem leży w czujniku przy wachaczu jest on przystosowany do oryginalnej wysokości auta dlatego po obniżeniu gubi

orientacje i wygląda to w praktyce tak że w nocy xenon świeci 5m do przodu . Pomysł z moim elektrykiem jest taki żeby usunąć ten czujnik i ustawić światła ręcznie czy to się sprawdzi ?

nie będzie samopoziomowania , mechanik w serwisie Vag mówił że można taki myk zrobić i będzie wszystko działać co o tym myślicie ?

Opublikowano

Masz uszkodzony czujnik, a nie przystosowany do oryginalnej wysokości i masz dwa, bo inaczej nie miało by to racji. Sprawdź czy cięgna od nich chodzą luźno lub wyrwały się z miejsc umiejscowienia ewentualnie sprawdzić na VAG-u wartości z tych czujników jeśli jest więcej niż +/-0.6V różnicy to nie będzie to działać jak należy.

Opublikowano

w razie czego trzeba wymienić oba czujniki ? innej opcji nie ma

Opublikowano

Było by dobrze, ale też warto sprawdzić może któryś jest dobry i nie trzeba się pakować w koszty.

Opublikowano

A nie ma czasem czegoś takiego żeby vagiem ustawić położenie swiatel po włączeniu zapłonu?!

Opublikowano

Nie,ustawianie xenona polega na wejsciu w vaga ,gdzie czujnik łapie pośrednie wartości i dopiero regulujemy reflektor klasycznie regulacją manualną.

Opublikowano

I wyszło ze mam gówniane reflektory może znajdę gdzieś ori z homologacja na xenon i będziemy rezac soczewki na bi xenon od b8

Opublikowano

Jak będziesz potrzebował soczewki to pisz.

Opublikowano

najpierw Ori Lampy pozniej przerobka na bixenon i do tego soczewka z b8 ;) ale to z czasem mam jeszcze troche roboty rozrzady i turbo

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Sorki że się podepnę pod temat.

Mam taki problemik: otóż w mojej audiczce nie działa samopoziomowanie reflektorów. Z tego co ustaliłem

to jest takie soś zamontowane orginalnie (są 2 czujniki z przodu na wachaczu, jeden z tyłu na belce, w lampach jest silniczek)

Prośba: od czego zacząć w poszukiwaniu usterki?

Za bardzo mi to nie przeszkadza że nie działa, gość na przeglądzie się nie czepia.

Jeszcze jedno: czy po włączeniu zapłonu lampy przednie powinny się na chwilę włączać? (chodzi mi o silniczki)

Opublikowano

Przy załączeniu świateł powinny się zabujać góra dół i wrócić na odpowiednie miejsce.

PS. Przyjedź na któryś spot to się ogarnie dokładnie temat.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Za bardzo mi to nie przeszkadza że nie działa, gość na przeglądzie się nie czepia.

Tobie nie ale jak zaladujesz bagaznik to bedziesz wszystkich razil. Podepnij vaga i bedzie wszystko jasne
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Sorki że się podepnę pod temat.

Mam taki problemik: otóż w mojej audiczce nie działa samopoziomowanie reflektorów. Z tego co ustaliłem

to jest takie soś zamontowane orginalnie (są 2 czujniki z przodu na wachaczu, jeden z tyłu na belce, w lampach jest silniczek)

Prośba: od czego zacząć w poszukiwaniu usterki?

Jeszcze jedno: czy po włączeniu zapłonu lampy przednie powinny się na chwilę włączać? (chodzi mi o silniczki)

Ogarnąłeś temat kolego, mam to samo... :/