Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana guzików klimatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Opisuje proces wymiany guzików klimatronika w B6/B7.

U siebie wymieniłem cały przedni panel, ponieważ klimatronik dostałem ze szrotu z utopionego szwajcara B7 za darmo.

1. W moim przypadku wyciągamy radio 2 dni- czyli 4 klucze do radia- ciągniemy i wychodzi.

y75elx29.jpgâ

2. Klimatronik wypychamy do przodu- wychodzi bez problemu- i odpinamy 5 kostek(bez obaw każda jest inna) tylko miejsca mało. Wyciągamy ostrożnie by za bardzo nie porysować boków tunelu!! Ja to robiłem trochę na szybko i ryski widać na ostatniej fotce.

hkdxlpa8.jpg

3. Mamy już klimatronik na stole i zaczynamy kręcić- 4 śrubki w zaznaczonych miejscach( Torx T10 jest za duży więc początkowo odkręcałem zagiętymi kombinerkami widoczne na kolejnym zdjęciu).

imigx5me.jpg

4. Po odkręceniu rozchylamy zaczepy na około obudowy i rozczepiamy obie części- ukazuje nam się taśma którą oczywiście rozłączamy.

pifyk3ve.jpg

5. Następnie odkręcamy 8 zaznaczonych śrubek( Niestety z racji obwodów drukowanych obcęgi zostały zastąpione kluczem ampulowym rozmiar 2 lekko zeszlifowanym, by pasował do śrubek- te śrubki są lekko przykręcone).

8vz4hucm.jpg

6. No i mamy upragniony przedni panel w ręku. Ja umyłem to co dostałem ze szrotu, ponieważ przedni panel był idealny.

q6lf23gr.jpg

Jednak jeżeli ktoś by chciał/musiał wymienić jedynie guziki to tak- są złączone z dwóch części- tą wewnętrzną podważamy śrubokrętem płaskim tak jak na zdjęciu i delikatnie przekręcamy śrubokręt, delikatnie lecz spokojnie przyciski łączą się z dwóch części.

viwt2b3i.jpg

7. Składamy wszystko po kolei i cieszymy się z panelu wyglądającego jak nowy za free( a nawet 50 gr znalazłem pod popielniczką, więc jestem + 50 gr) i oto efekt końcowy:)

a4cfemjb.jpg

Nie bać się tego naprawiać, bo klimatronik porysowany wygląda źle.

Mam nadzieję że pomogłem:-)

Pozdrawiam :thumbup:â :a4fan:â

Opublikowano

rozkrecenie to zadna filozofia,regeneracje polecam kazdemu klimatronik wyglada jak nowy

• 1 rok później...
Opublikowano

A czy w ten sposób możemy wymienić panele miedzy 1din a 2 din?

Opublikowano

Tak.