Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Niepokojacy dzwiek (z kolektora ssacego?)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej , oprocz tego ze chrobocze/dzwoni/stuka nic niepokojacego sie nie dzieje , auto jezdzi normalnie. Na kompie wyskakuje jedynie blad odkurzacza spalin , dzwiek wydobywa sie z okolic kolektora ssacego po lewej jego stronie , lecz pewny nie jestem w zasadzie ciezko jest go dokladnie zlokalizowac na ssaniu slychac bardzo , wtedy chodzi jak diesel zamieszczam krotki filmik na ktorym slychac ów dzwiek , jesli ktos ma jakies pomysly to prosze sie nimi podzielic , pozdrawiam ...

Silnik 1,8t AUQ 180km

Opublikowano

To klekotanie który słychać na filmiku to objawy padającego napinacza który się zacina i tak klekocze. Mam ten sam problem i zbieram za wymianę napinacza gdyż łańcuch już wymieniłem oraz Wyczyscilem pompę olejowa wraz z miska i objawy dalej takie same. Na zimnym podczas odpalenia przez 1-3 sec Zagrzechocze mocno i ucicha, Dojdzie do 90C temperatury silnika i na biegu jałowym klekocze od strony zaworów jak diesel.

Opublikowano
  • Autor

Dominik dziekuje! jak dlugo mozna z tym jezdzic?? rozumiem ze lepiej jest teraz nie szalec tylko delikatnie obchodzic sie z motorem??

na niemieckim ebay znaazlem komplety napinacz/lancuch/uszcelki ceny od 100 do nawet 400 , jest jakis zestaw ktory moglbys mi polecic ??

Edytowane przez djmaqs