Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z przerywaniem glosnikow przod i tyl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema na wstepie powiem ze mam radio pioneer DEH-P4900IB z przodu oryginalne glosniki produkcji nokia te z tylu tez byly nokia zamienilem na wieksze boshmany bassowe i tweetery na tym rozdzielaczu ale odpiolem basowki i graja z tylu tylko tweetery do tego mam zalozona skrzynie basowa wlasnej roboty z glosnikiem alphard hannibal 350rms 2x4ohm i monoblok Chrunch GPX-2200.1 I teraz mam problem taki mianowicie jak odlacze wzmaka i puszcze glos na 4 glosniki nawet z tymi basowkami rozkrece radio na 80% to gra ladnie,jesli podlacze tube i przywale na 70%glosu soobwofer rozwala auto, bass niesamowity ale glosniki przerywaja... jak na radiu dam fader na sam przod to przerywaja mniej ale i tak przerywaja... Co moze byc nie tak ?? Dodam tylko jeszcze ze przy wzmaku mam kondensator 1F kabel minusowy 25mm2 spawalniczy i plusowy 16mm2 z jakiejs tam firmy ale niedlugo go zmienie... podpowiedzcie co moze byc nie tak ze jak wlacze tube i wszystkie cztery glosniki na radiu to glosniki przerywaja tuba gra dalej jak wlacze zeby grala tuba i dwa przednie to przerywaja mniej ale i tak slychac jak ucina jakies literki w slowach... Pierwsza mysl jaka mi sie nasunela to ze moze wzmak za duzo pobiera przez ten cienki + i natezenie spada przy maksymalnym basie do 12.8v i radio moze juz nie ma z czego pchnac tych glosnikow... jakie sa wasze przemyslenia ?? co sprawdzic ?

Opublikowano

Spróbuj skręcić GAIN na mniejszy i sprawdź. Jeśli nie, to moim zdaniem coś jest nie tak z radiem, bo gdy zacznie dawać sygnał do wzmaka to zaczyna się konflikt z którymś podzespołem w radiu. Jeśli masz w radiu filtr (HPF) to go włącz to samo LPF włącz i zobacz czy coś się zmieniło.

A po co takie grube kable? 12 w zupełności by starczyła. Pamiętam, że kiedyś też tak robiłem, że czym większy sprzęt tym grubszy kabel. Ale do 500W Rms kabel 12 to aż nadto a co dopiero 25. U mnie gra 1600 w monobloku i nawet 8 dawała radę.

Na internecie jest tabela, na ile metrów kabla jaka jest minimalna średnica przewodu.

Ach. I średnica kabla - powinna być taka sama lub podobna do kabla +

Opublikowano

Dosyć dziwna sprawa, jak chcesz to podjedź do mnie jestem w tyg w krk okolice Tauron areny