Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

cisnienie multitronica pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po raz kolejny. Mam problem z moim Audi a dokładnie z jej skrzynia. Pacjent to:

AUDI A4 B6 2002 ROK 2.4 BENZYNA 170 KM SEDAN SKRZYNIA AUTOMAT (MULTITRONIC)

Mam problem ze skrzynia i nie wiem od czego zaczac ja naprawiac. Skrzynia gdy jest zimna chodzi idealnie ale gdy sie rozgrzeje pojawiaja sie problemy z ruszaniem, gdy wrzuce na D auto nie jedzie a gdy mu dodam troszke gazu szarpnie i ruszy i dalej jest wszystko ok do czasu az znowu stane i chce ruszyc. Taki problem powstaje tylko gdy skrzynia sie rozgrzeje, na zimniej jak najbradziej jest wszytko ok normalnie rusza normalnie pełza. Dodam ze na R tego problemu nie ma czy skrzynia jest rozgrzana czy nie. Odczyt z VCDS pokazuje ze nie ma zadnych błedów. Odczyt VCDS ukazuje ze jak skrzynia sie rozgrzeje cisnienie oleju na D jest 0,1 bar a na zimniej skrzyni w okolicach 5,7. Odczyt z VCDS cisnienia oleju w skrzyni na poszczególnych pozycjach na rozgrzanej skrzyni :

P-9,3 bar

R-5,9 bar

N-6,4 bar

D-0,1 bar

Odczyty na zimnej skrzyni:

P-10,3

R-6,2

N-6,6

D-5,7

Koledzy bardzo prosze was o pomoc czy zaczac od wymiany oleju i filtra czy od czegos innego? Dodam ze nie wiem kiedy była wymiana oleju robiona iz posiadam auto od dwóch miesiecy i od poczatku jest ten problem. Przebieg auta 168 tkm.

A i do dam jeszcze ze podczas dodawania pedału gazu obojetnie czy to na P czy na N przygasaja swiatła lampki w srodku chociaz nie wiem czy to ma cos wspólnego z tematem skrzyni. Bardzo bym prosił o podpowiedz od czego zaczac naprawe. Oczywiscie za pomocna podpowiedz odwdziecze sie. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Zawsze sie zaczyna od wymiany oleju ;)

kup z GEKO olejarke(pasuje wąż idealnie do wlewu) na allegro i zmień olej.

Na pewno zaraz zaczną tutaj się rzucać ale nie radze wlewać oleju z ASO bo być może masz taki syf że z 3 razy będziesz musiał zmieniać go wiec szkoda kasy,

ja za pierwszym razem wlałem valvoline, dzisiaj wlewałem millersa i jeszcze raz mam zamiar przepłukać ją millersem a na koniec jak będzie wszystko śmigać to za 20-30tys zaleje z ASO olej.

Edytowane przez rafal1435

Opublikowano

Miałem kiedyś podobnie i okazało się ze czujnik pedału stopu się zepsuł i dlatego auto nie chciało samo ruszać. Spróbuj nacisnąć kilka razy hamulec przy ruszaniu lub niech ktoś zobacz z tyłu czy się świecom światła jak ruszaz

Edytowane przez oooprzemekooo