Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wyciecie drugiego katalizatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, poprzedni wlasciciel mojego autka (A4 2.6Q) wymienil katalizator (ktory sie posypal) na strumienice. wlasnie mam do wyciecia drugiego kata (z powodu walnietej sondy, ale o tym potem) i chcialbym wspawac tam kawalek rurki z pcv..... :mrgreen: zart z tym pcv ale sprawa generalnie powazna, czy wyrzucenie drugiego katalizatora bedzie mialo jakis wplyw na osiagi/spalanie/zywotnosc silnika i ukladu wydechowego? nie chce drugiej strumienicy, jakos nie podoba mi sie to, ze zaglusza mily basik V6 :)

tak w ogole czy wywalenie kata cos da? bylem dzis na VAGu i elektryk powiedzial, ze prawa sonda podaje zle wyniki, dlatego auto pali wiecej. wg niego wspawanie tam rurki bedzie mialo pozytywne skutki, potem trzeba bedzie 'oszukac' sonde lub ja wymienic. czy powinienem mu wierzyc? :)

Opublikowano

Jak już się wycina z jednej strony kata to trzeba i z drugiej............Coś tam może odczujesz na mocy, ale ja proponuje powstawiać takie same rurki po obu stronach żeby przepływ spalin był taki sam.........

Opublikowano

no przerabiajac wydech musisz sie liczyc z tym ze cisnienie musi byc wszedzie takie same i optymalne...