Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Falujące obroty przy włączonej klimatyzacji i problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, jeżeli jest już podobny temat to z góry przepraszam. Więc zacznę od tego, że w ostatnim czasie zaczęły mi strasznie falować obroty na włączonej klimatyzacji, jak jeżdżę bez klimy to nie ma żadnego problemu, ponad to ostatnio klima zaczela dziwie syczec po wlaczeniu i wylaczeniu, wczesniej tego nie bylo, mechanik stwierdzil ze na pewno jest malo czynnika i dlatego napelnil klime ale to nie dalo zadnej poprawy, klima dalej syczy. Dodatkowo od dłuższego czasu mam problemy z odpalaniem samochodu, wkręca się na około 500 obrotów i spada do zera, po ponownych próbach jakoś się wkręca na obroty ale nie od razu tylko do 500 i czasem wzrośnie o jakoś pali. Byłem u mechanika i wymieniał cały dolot i węże od odmy, wymieniał uszczelke pod świecami, twierdząc że są zalane olejem i dlatego słabo odpala, następnie wymienił czujnik temperatury bo też niby przez to mógł źle odpalać. Wczoraj odebrałem samochód od mechanika i dalej to samo. Ręce mi już opadają bo nie wiem nadal co jest przyczyną.

Opublikowano

Klima ma syczeć po wyłączeniu, normalny objaw.

Jak masz LPG to zacznij od sprawdzenia wtrysków.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie też właśnie zaczął falować przy włączonej klimatyzacji i nie ma różnicy czy lpg czy pb. zauważyłem że faluje też czasem przy włączaniu ogrzewania szyby tylniej. AA co do do klimy to u was też ona się włącza i wyłącza co chwile 30 sek chodzi 20 nie chodzi i tak cały czas

Opublikowano

U mnie klima raz działała raz w cale się nie chciała włączyć, przycinał się wiatrak od klimy więc go wymieniłem klima poszła na serwis do sprawdzenia i działa bez zarzutu, może komuś coś tym postem podpowiem.

A falujące obroty przy klimie co to znaczy?

Idzie do 5 tysięcy i spada do 500 czy jak dojeżdżacie do świateł to spadnie troszkę poniżej 800 i wraca na swoje miejsce?

Opublikowano

U mnie 700-900 i tak cały czas czasem 800-900 strasznie denerwujące to jest

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Klimatyzacja obciąża samochód tym bardziej, że auto ma swoje lata mi się wydaje, że to normalne :)

Opublikowano

Mój znajomy ma golfa 4 2000 rok 1.4 16v i u niego nic nie faluje. Więc nie powiedział bym ze jest to normalne

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...
Opublikowano

A jak sprawa przepustnicy w waszych autach?