Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A5 8T Sportback 3.0TDI Audi Exclusive OEMS115 20' 10J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No wlanie w tc performance robili a4 w której wymieniali pompę z 3.0BiT,ale w Anglii na seryjnej gościu zrobił 500+,także zostawiam,ponoć CCWA ma najwydajniejszy układ,a jak będzie trzeba,wymienie

Opublikowano

Pompa z biturbo jest awaryjna tzn robią się opiłki Wiec trzeba uważać po jej montażu . Na ta firmę tc performance to bierz poprawkę hehe . 

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, peter22 napisał:

Na ta firmę tc performance to bierz poprawkę hehe . 

Mówisz o wynikach?

Opublikowano

Dokładnie tak nawet na innym forum był poruszany temat o tym . BMW może i robią dobrze ale reszta np audi okazało się wielka lipa. Po pojechaniu na inne hamowanie wyniki wyszły bardzo śmieszne 

Opublikowano
  • Autor

dlatego nie robie u nich strojenia,a u Roba

Opublikowano
W dniu 24.06.2018 o 13:47, peter22 napisał:

. Z uwagi na ekologię i wyjazdy poza Polskę wsadzam ponownie dpf-a i jadę na program do rogala zobaczymy ile uda się wyciągnąć z dpf. Teraz denerwuje mnie tez ten zapach z wydechu ale auto zapierdziela niemiłosiernie i dźwięk na przelocie tez super ,

Może warto poszukać zużytego depa, wypruć z niego wsio, wspawac rurę i do tego uplasować gdzieś sportowego kata. Dpf wcale nie ekologiczny jak go malują... jakiś czas temu Niemcy robili testy. Oczywiście nie robili tego na swoich autach tylko na nowej mazdzie 6 z normą E6. Auto według producenta generuje 80mg/km NOx. Podczas testu auto emitowało 680mg/km NOx  :facepalm: Podczas dopalania jest w ogóle tragedia bo wychodziło jakby auto jeździło nie spełniało żadnej normy spalin :decayed: i tak większość sprawdza CO2 które po dobrym programie potrafi się obniżyć :) 

Opublikowano

Sportowy kat nie da ci żadnej normy , mimo ze sprzedawcy piszą euro 4 lub 5 . Chciałem właśnie tak zrobić ze nawet wspawac dwa katy euro 4 rownolegle i zrobić do nich jedno wejście i jedno wyjście . Ale rogal powiedział ze takie sportowe katy nic nie dają dlatego zdecydowałem o ponownym wsadzeniu dpfa . No chyba ze ktoś sprawdzał i sportowy kat coś daje . Narazie będzie dpf a na spokojnie coś się będzie szukało 

Opublikowano
  • Autor

Ja pierwsze co wywaliłem dpf,na preglady jeździe gdzie akurat mam pod ręka stacje i zawsze przechodzi bez problemu,tylko przed zawsze przepaluje sunie konkretnie,ostatni przegląd byłem na takiej kosmicznej stacji,same komputery i kij wie co,powsadzali w rury kabli....i bez problemu

Opublikowano

Ja się polski nie boje tylko Niemców i austryjakow 

Opublikowano

Na polski blachach faktycznie sprawdzają bo kolegę z forum trzepali i sprawdzali kata czy siedzi i egr. Emisji nikt Ci nie sprawdzi dlatego większość jedzie z puchami po dpf i tyle. Jak sprawdza ze masz zwykła rurę i dasz kata to i tak cię to nie ratuje bo masz mieć depa według vinu. 

Opublikowano

Jak ci wsadza czujnik w wydech to wyjdzie. Kumpel sprawdzał na stacji obsługi u znajomego .

Opublikowano
  • Autor

na poprzednich wtryskach po wycieciu dpfa,z rur walil smierdzacy,zracy dym,na nowych mozna praktycznie nos w rure wsadzic i oddychac,takze jak wtryski zdrowe,moga se wsadzac sady,moim zdaniem nic Ci nie grozi...choc na poprzednich tez mi wsadzali sady i nic nie stwierdzili...

dobra,turbo siedzi od wczoraj,strojenie dopiero w poniedzialek,takze jezdze na standardowym sofcie,auto juz zapierdziela,elastycznosc z dolu w zasadzie tak jak bylo,myslaem,ze bedzie duzo gorzej,turbo wstaje troche pozniej,ale do zwyklaej jazdy po miescie spokojnie jest ok,2 szybko sie konczy,skrzynia wydawala mi sie za***ista,a teraz za szybko sie koncza biegi...jak w poprzednim dwaipoledei?,na 3 i 4 czuc ciag,szczegolnie 3

Edytowane przez Tomeks

Opublikowano

Tak jak piszesz turbo wstaje troszkę później ale w niczym to nie przeszkadza. U ciebie siedzi turbo s u mnie wsadzili dzisiaj dpf-a strojenie w piątek . 

Opublikowano
  • Autor

brachol wsadzal wszystko to co ja,dpf zostawia,tez jestem ciekawy jaki bedzie wynik w obu autach

Opublikowano

Rozmawiałem kiedyś z kolega Orzeł z naszego forum i z tego co pamietam to z dpf max 340 KM wyszło u niego . Zobaczymy co wyjdzie u Ciebie , Twojego brata i u mnie 

Opublikowano

Auto z dpf 9234_CF34-_F556-4979-_B4_ED-_CC449_EA5_E

Edytowane przez peter22

Opublikowano
  • Autor

Noo elegancko,chyba zadowolony jesteś?

Opublikowano

Teraz auto chodzi super . Skrzynia pieknie współpracuje z silnikiem , nie tak jak wcześniej skrzynia Gubiła się i mieszała biegami 

Edytowane przez peter22

Opublikowano

Jak tam po programie ile wyszło ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A co tu taka cisza w temacie , auto już miało być po strojeniu ???