Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Audi Concert 1 brak odbioru za miastem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kupilem radio Audi Concert zamontowalem (wczesniej bylo audi gamma) po zamontowaniu w miescie jest ok ale wczoraj jade w trase a w radiu szum rzadnego radia nie zlapalo, wjezdrzam do miasta i wszystkie radia sa ,antena jest podlaczona ale z tego co wiem to jest gdzies wzmacniacz antenowy i napewno potrzebuje zasilanie z kostki radia a moze sa inaczej kable w tym radiu????????[br]Dopisany: 08 Grudzień 2008, 09:35_________________________________________________panowie nikt niewie o co chodzi ?? moze poprostu zalozyc nowy kabel antenowy i ominac wzmacniacz antenowy

Opublikowano

A może trzaśnięty właśnie wzmacniacz antenowy

Opublikowano
  • Autor

a jak sie do niego dobrac i gdzie on sie znajduje ??

Opublikowano

Prawdopodobnie w słupku tylnim ale nie pamiętam czy w lewym czy w prawym

Opublikowano
  • Autor

wiec sprawa wyglada tak wyciagnalem radio i w antenie jest +12V i w kostce pod 5 tez jest +12V czyli radio ok. Moja A4 to combi wiec wyciagnalem lampke oswietlenia bagaznika i nad nia znajduje sie wzmacniacz antenowy i do niego dochodza prady czyli przewody tez ok.

Wiec odkrecam antene i zonk zostal przekrecony gwint i antena wklejona na jakis klej, wiec chyba wszystko jasne dlaczego gubilo fale.A naprawilem w nastepujacy sposob byl tam gwint M5 rozwiiercilem wiertlem 5.2 i nagwintowalem M6 wkrecilem sprezynke (gwint) i mam dobry gwint M5 ,wkrecilem antene i powinno byc dobrze jutro sprawdze poza miastem i dam znac

Opublikowano

wiec sprawa wyglada tak wyciagnalem radio i w antenie jest +12V i w kostce pod 5 tez jest +12V czyli radio ok. Moja A4 to combi wiec wyciagnalem lampke oswietlenia bagaznika i nad nia znajduje sie wzmacniacz antenowy i do niego dochodza prady czyli przewody tez ok.

Wiec odkrecam antene i zonk zostal przekrecony gwint i antena wklejona na jakis klej, wiec chyba wszystko jasne dlaczego gubilo fale.A naprawilem w nastepujacy sposob byl tam gwint M5 rozwiiercilem wiertlem 5.2 i nagwintowalem M6 wkrecilem sprezynke (gwint) i mam dobry gwint M5 ,wkrecilem antene i powinno byc dobrze jutro sprawdze poza miastem i dam znac

To czekamy na info

Opublikowano
  • Autor

nic z tego troszke lepiej ale za miastem lipa ale doczytalem ze A4 do roku 98 zasilanie wzmacniacza antenowego bralo z kostki iso (pin 5), a od roku 98 zasilanie szlo przewodem antenowym,wiec zmieniajac radio z roku 2000 mam teraz plus w przewodzie ant. i w kostce iso. I tak jest bo mierzac przy wzmacniaczu ant. sa dwa plusy i teraz pytanie czy przez ten drugi plus nie uszkodzil sie wzmacniacz

Opublikowano

ja tez mam podane dwa + na wzmacniacz i radio mi stuka juz ponad rok,(chorus2) sprawdz czy nie masz zwarcia na kablu antenowym i czy nie padl wzmacniacz od tego