Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cieknąca Panorama

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema jestem nowy na tym forum.Mam problem z dachem panoramicznym w moim audi.Cieknie i się przy zamykaniu kantuję tzn-(Nie chce się zamknąć ponieważ gdy dojdzie do połowy zaczyna wchodzić w wibracje i cofa się do pozycji otwartej.Czy oriętujecie się czy w B8 był tylko jeden model panoramy czy kilka jeśli jest ich więcej to jak mam sprawdzić jaki mam model ??.A i czy może ktoś demontował podsufitkę wiem,że wszystkie plastiki trzeba odkręcić i zdęmontować ale boje się ze uszkodzę zatrzaski itp.Może macie jakieś porady/opis demontażu ? Pozdrawiam :D

Opublikowano

Z panoramą trzeba się obchodzić delikatnie jak z jajkiem...

Ja jej obsługę zlecam zawsze ASO - nie kosztuje to majątku, a serwis ma w tym wprawę i nie warto samemu się w tym grzebać....

Opublikowano

Siema jestem nowy na tym forum.Mam problem z dachem panoramicznym w moim audi.Cieknie i się przy zamykaniu kantuję tzn-(Nie chce się zamknąć ponieważ gdy dojdzie do połowy zaczyna wchodzić w wibracje i cofa się do pozycji otwartej.Czy oriętujecie się czy w B8 był tylko jeden model panoramy czy kilka jeśli jest ich więcej to jak mam sprawdzić jaki mam model ??.A i czy może ktoś demontował podsufitkę wiem,że wszystkie plastiki trzeba odkręcić i zdęmontować ale boje się ze uszkodzę zatrzaski itp.Może macie jakieś porady/opis demontażu ? Pozdrawiam :D

Kolego, to Ty jeszcze nie wiesz, ze panoramiczny dach, to zamknięty dach i nie otwierany !

Miałem to samo co Ty, drgało i nie zamykało się do końca (Ja popsikałem jakimś smarem w sprayu po prowadnicach, później wytarłem do sucha co się dało i niby pomogło) U mnie dach to od nowości było otwierany dosłownie kilka razy. . . więc podejrzewam, że dobra opcją w konserwacji jest odwiedzenie aso(jak pisze PJ3-nie wiem jaki koszt). Ale jak masz zacięcie do grzebania w samochodzie. . . to elsa i popatrz jak są zatrzaski i dłubanie (proponuję na sobotę, bo może zejść cały dzień)

Jak nie możesz zamknąć dachu, bo drży i się cofa, to z przodu masz taki metalowy pręt, który chowa się jak najeżdża panorama, weź go palcami sam schowaj i dach się zamknie. Co oczywiście nie rozwiąże problemu, ale można samochodem w czasie deszczu jeździć :kox:

Opublikowano

Koszt konserwacji w ASO: 120 zł.

Przy każdym przeglądzie zlecam konserwację dachu ( i na razie odpukać działa....).

Opublikowano
  • Autor

Z tym ASO to nie wiem bo u mnie jeszcze cieknie dach ale nie wiem czy to od tego,że się źle zamyka czy jakaś uszczelka.Znalazałem taką panorame

http://allegro.pl/audi-a4-b8-kombi-dach-panoramiczny-szyberdach-i6172232321.html i tu jest moje pytanie czy jest tylko jeden model dachu który pasuje do każdego auta czy muszę poszukać jakiś numerów i specialny kupić ?

Edytowane przez GrzegExc

Opublikowano

Wg mnie jest jeden dach do a4 b8.

Nie lepiej jechać do aso na naprawę dachu?

Może jakaś drobnostka i naprawią za parę złotych....