Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.8 ANB] Brak reakcji centralnego na kluczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Centralny zamek nie reaguje mi na kluczyk w zamku. Mogę nim jedynie zamykać i otwierać drzwi kierowcy. Gdy zamykam pilotem, wszystko się ładnie zamyka, alarm uzbraja. Otwarcie kluczykiem nie rozbraja alarmu. Gdzie szukać przyczyny takiego stanu rzeczy?

Opublikowano

Mikrostyk w zamku lub uszkodzona wiązka pomiędzy drzwiami i kabliną. Od strony pasażera masz wkładkę w zamku ? Działa?

Opublikowano
  • Autor

Mam zamek tylko po stronie kierowcy. Sam mikrostyk można wymienić czy tylko z całym zamkiem?

Opublikowano

Z tego co kojarzę to mikrostyk można wymienić sam - jest tu nieco inna konstrukcja niż w zamkach VW .

W przedlifcie miałem coś takiego

https://photos.google.com/photo/AF1QipMbrEpQXpy5H1Cb50NeHjLqH-fPWXweHD3KRmus?hl=pl

https://photos.google.com/photo/AF1QipPG_jxt0CLVwy090b486Y_UaR12PMuXDxLRUnq7?hl=pl

Edytowane przez tfk83

Opublikowano
  • Autor

Niestety linki które wystawiłeś nie działają, a ja mam wersje poliftową z podgrzewaniem zamka

Edytowane przez Mad_Maxs

Opublikowano
  • Autor

U mnie w drzwiach znalazłem właśnie ten moduł i zastanawiałem się co to:

LFoYYOh5.jpg

Rozumiem że zaznaczony element przy klamce, to właśnie nieszczęsny mikrostycznik od grzania? Wtyczka po prawej jest od niego?

8H5KbCjC.jpg

Czyli patrząc na Twoje zdjęcia,muszę zdemontować cały zamek w drzwiach, żeby się dostać do tego stycznika?

Edytowane przez Mad_Maxs

Opublikowano

Zobacz głębiej , czy do samej wkładki nie do jeszcze kable, wydaje mi się że powinny być tam 2 wiązki,jedna od grzania wkładki a druga od centralnego zamka

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzę to na pewno. A jesteś pewny, że ten mikrostycznik jest elementem wymiennym?

Opublikowano

W najgorszym wypadku wymienisz cały zamek ;) oczywiście wkładkę zostawisz swoją. W garażu mam jeden zamek mogę ci zrobić dokładne zdjęcia jak to wygląda ale dopiero jutro

Opublikowano
  • Autor

Będę wdzięczny za te zdjęcia. Zawsze to łatwiej gdy wiesz jak cały element wygląda

Opublikowano

Kolego tu masz fotki jak wygląda nasza wkładka zamka. Za komunikację z centralnym odpowiada szara wiązka z czarną 3 pinową prostokątną wtyczką. Środkowy pin to masa ,dwa skrajne to odpowiednio otwórz i zamknij. Mikrostyk odpowiedzialny za sygnał to to czarne " gówienko" z boku zamka. Najłatwiej sprawdzasz jego działanie tak jak na fotkach: miernik w dłoń,jedna końcówka do środkowego pinu a druga do skrajnego i próbujesz otworzyć i zamknąć zamek kluczykiem. Jeśli mikrostyk jest ok to w jednej pozycji masz przejście ( np. otwórz ) a w drugiej przerwę ( zamknij ). Potem to samo z drugim skrajnym pinem , jeśli będzie ok będziesz miał tak jak ja - w jednej pozycji 1 a w drugiej 0.

Fotki:

https://goo.gl/photos/brBS7LGjBhL4fA4i7

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za super sesję zdjęciową :) a próbowałeś ten mikrostycznik wytargać z niego?

Opublikowano

Jeszcze nie,ale łatwiej będzie wyjąć wkładkę i przełożyć cały zamek

Opublikowano
  • Autor

Jasne, z miernikiem sobie poradzę :) nie raz dorabiało się fragmenty instalacji w poprzednich autach. Czy jest jakaś szczególna różnica między zamkiem strony lewej od strony prawej? Czy wystarczy że kupię taki z dwoma kablami (od grzania i centralnego)

Edytowane przez Mad_Maxs