Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felgi do A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam w zamiarze zmienić buciki do swojej A4 B5. Posiadam teraz felgi od A6 C5 6jx15 ET45. Chciałbym wsadzić felgi o oznaczeniu 8D0601025R. Są ta felgi 7,5JX17 ET43. Pytanie dotyczy czy te felgi będą pasować i czy nie będą o coś wadzić tzn. zacisk hamulcowy albo elementy zawieszenia. Jeśli nie to jaki rozmiar opony do silnika 1.9 90KM. Czy 205/50 będą odpowiednie?

Pozdrawiam.

Opublikowano

U mnie w Q fabrycznie były 7J ET45, prawdopodobnie dokładnie te o których piszesz czyli 7,5J ET43 (a na pewno o takich samych parametrach) wchodzą bez najmniejszego problemu- sprawdzałem jak kupiłem takie do A6 C5 ojca- musiałem przymierzyć też do A4 jak już były pod ręką :D.

Absolutny max jak wchodzi do zwykłej B5 to jest 8J ET35- wtedy są na równo z nadkolem i dosłownie na 1-1,5cm od zwrotnic (mam 225/45R17 ale w 17" to bardziej kwestia felg niż opon ponieważ zwrotnice mają specyficzny kształt), zarówno z przodu jak z tyłu w Q. W S i RS może być lepiej przy szerszych nadkolach.

Co do rozmiaru opon przy niezbyt mocnym silniku- tylko 205/50, założenie 225/45 strasznie by go zmuliło.

Opublikowano
  • Autor

Witam.

Chciałbym się jeszcze zapytac o jedną sprawę. Chciałbym założyc sprężyny obniżające do Audi po -30mm na przód i tył. Czy po obniżeniu zmieszczę np. tę felgę 8J ?? Czy nie będzie problemu?

Pozdrawiam.

Edytowane przez margor94