July 15, 201610 yr Witam! Mam pytanie odnośnie miejsc tzn. chodzi o dziurki/korki gdzie należy w Audi A4 B5 (1995) wtłoczyć środek do profili zamkniętych? Spód już zrobiłem (tam gdzie były ubytki konserwacji), chcę jeszcze zrobić drzwi, maskę, nadkola, progi... Ogólnie w progach widzę korki, ale gdzie i jak drzwi zrobić?
August 30, 20169 yr Wydaje mi się, że w drzwiach nie ma profili zamkniętych, Trzeba zdjąć boczki z drzwi i normalnie ręcznie nasmarować blachę od wewnątrz. U mnie w B5 97' są w drzwiach tylko małe otworki do odpływu wody. Podobnie nadkola i maska - bez otworów do profili zamkniętych bo te profile są tylko w progach Kolego, mógłbyś mi powiedzieć czy już to robiłeś? sam planuję konserwację profili zamkniętych i zastanawiam się, czy należy najpierw zaopatrzyć się w korki do progów, bo są gumowe i wiadomo, że mogą się rozpaść i ewentualnie , gdzie takie korki można kupić i jakim środkiem zabezpieczasz progi?
April 16, 20179 yr A niby dlaczego nie można w te otwory włożyć długiej rurki i spryskać dokladnie?? Ja właśnie tak robiłem w B8 po co ściągać boczki bez sensu.Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka