Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHL] Zabawa VAG'iem i kłopot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko bawiłem sie vag'iem oczywiscie tylko opcjami bezpiecznymi i niestety coś delikatnie porąbałem ponieważ zaraz po zapaleniu samochodu włacza mi sie podświetlenie zegarów bez właczania swiateł to jedno a drugie przestała mi sie zapalać rezerwa paliwa . Niewiem jak to się stało , jedyne co robiłem to wykasowałem błedy ... co zrobić żeby było ok ? wystarczy rozłączyć akumulator ?

Pozdr

Opublikowano

najpierw przeprowadz test,wejdz w sterownik zegarow 17 (ang. INSTRUMENT CLUSTER) i bedzie opcja test ,kliknij na nia,bedzie tam kilka opcji .Po zakonczeniu testu zobacz czy problem pozostal-jesli tylko kasowales bledy-nie mogles nic popsuc-jedynie czym mogles cos nawywijac-to zmiana kodowania,lub ktorychs wartosci :wink4:

...powodzenia...

Opublikowano

zaraz po zapaleniu samochodu włacza mi sie podświetlenie zegarów

Normalna sprawa w tym roczniku...

Opublikowano

Z tym podświetleniem to faktycznie standard a jeśli chodzi o dziwne zachowanie to też tak miałem kiedy robiłem test elementów ale nie skończyłem go tylko wyszedłem z funkcji testu. Ponowne wykonanie pełnego testu naprawiło wszystko.

pzd

pwrlax

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No właśnie macie racje co do podświetlenia zegarów zawsze tak było tylko nie zwróciłem na to uwagi wcześniej bo w innych autkach zegary są podświetlone dopiero po włączeniu świateł... A co do rezerwy okazuje się że działa tylko teraz po moim vag'owaniu :) przy innej ilości paliwa (mniejszej) .

Może wiecie jak można sprawdzić wiatrak od klimy ten mniejszy czy jest sprawny ? bo w lato w upałach miałem problem bo się nie właczał i temp. skakała ponad 100stopni i wyłaczała się klima . Wiem że taki wiatrak jest drogi i chciałbym się upewnić czy jest uszkodzony , czy może jeszcze coś innego sprawdzić co jest odpowiedzialne za jego prace .

Pozdr

Opublikowano

U mnie podobnie, podświetlenie zegarów się włącza od razu :wink4: - norma

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

wybaczcie że odświerzam ale może mi pomożecie, mam w a4 zegary od a6 i brak rególacji podświetlenia w a4 był w zegarach a w a6 na zewnątrz no i lipa podświetlenie świeci średnio ale świeci ....... da sie to VAGiem zmienić ???

Opublikowano

wklaj zdjecie jak to wyglada

Opublikowano

?? co jak wygląda ?? zegary jak zegary a napewno to kwestja rególacji bo klimatronik tez świeci ciemniej niż świecił no i kicha :(

Opublikowano

zegary,jak zegary,w B5 masz pokretlo pod obrotomierzem, a w B6 przyciski +/-...to na pewno jest kwestia regulacji,chodzilo mi o to,czy nic takiego nie ma kolo zegara,do ustawiania zegarka,czy daty...

Opublikowano

właśnie chodzi że niema :

zegary od A6 = regulacja zboku przy włączniku świateł

zegary od A4 = regulacja w zegarach (u mnie by ło pokrętło z prawej)

rozbierałem i jedne i drugie kiedyś od A4 teraz od A6 poprostu niema tego "potencjometru" w zegarach ...... dlatego pytam o VAG bo kolega przemierzył mi go tyle że w octawi (taki sam w pasacie i A6) i on nie zachowuje sie jak potencjometr czyli nim nie jest to jakiś sterownik albo cuś

i dlatego postawiłem pytanie czy Vagiem można zwiększyć podświetlenie .....

bo jak nie to pozostanie mi podac 12V na pierwszy lepszy plus podświetlenia np z oświetlenia kabiny na plus do tych ledów od sufitem które też ściemniły sie razem z zegarami ....

dzięki za wszelkie podpowiedzi .....