July 18, 201610 yr witam średnio co 1,5 roku max dwa lata wymieniam laptopa na nowy nadchodzi powoli czas wymiany na nowy i mam mały dylemat cały czas użytkuję lapy z systemem windows - co za tym idzie po pewnym czasie (krótszym lub dłuższym) strasznie spowalniają. obecnie mam Toshibe z I7 chciałbym kupić Apple MacBook Air 13,3" i5 8GB 128SSD może ma ktoś taki sprzęt lub miał i może podzielić się opinią o funkcjonalności i działaniu
August 10, 20169 yr Ja mam właśnie MBAir i5 8GB 128 i jestem bardzo zadowolony. Początek był troszkę trudny po przesiadce z Windowsa ale po kilku dniach jak poznałem system jest super. Bateria jest cudowna, klawiatura i gładzik też. Jak będziesz kupował nowy sprzęt nie daj się namówić na myszkę bo i tak jej nie będziesz używał. Napewno jeśli kupisz MBA to będziesz zadowolony i nie zmienisz go tak często jak inne laptopy.
August 10, 20169 yr Uważaj na procesory są coraz bardziej nastawione na oszczędzanie energii co za tym idzie sprzęt potrafi mulić i obowiązkowo minimum 8 MB pamięć ram. Wszystko zależy jakie programy ma obsługiwać sprzęt. Jedni wolą mniejszy mobilny 12-13 cali albo do biura 17 cali. No i gwarancja obowiązkowo door to door.
August 10, 20169 yr Author Właśnie jest problem z tą wielkością Apple MBA ma 13 " i to trochę mało Nie chcę wydać więcej niż 4 tyś a laptop i tak w 90% służy do netu, obsługi firmy Jeżeli nie przekonam się do wielkości matrycy to raczej zostanę przy windows Ale już kupie lapa z dyskiem ssd