Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brakujący el. odpływu klimy, woda na podłodze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem z odpływem klimy, gdy użytkuje ją intensywnie i długo, zaczyna mi się zbierać woda na tunelu srodkowym, i spływa pod dywanik kierowcy i pasażera. Zaglądałem od spod, od strony pasażera, i wyglada jakby tam czegoś brakowało, są jakieś czerwone plastiki, odpływy, i z nich kapie woda właśnie na tunel srodkowy.

Macie może zdjecia, i nr katalogowe albo konkretne nazwy części, z których zkłada się cały odpływ od samej klimy, do samego otworu odprowadzającego?

Dzieki i pozdrawiam!

Opublikowano

Miałem ten sam problem. Od spodu ciężko sie dostać do odpływu(tak u mnie bylo). Żeby coś zobaczyć musisz wyciągnąć schowek i jakoś przesunąć część tapicerki podłogi. Nastęnie odkręcasz dwie nakrętki m6(klucz 10) jedna to pestka z drugą problem bo dojścia nie ma. Po odkręceniu demontujesz plastikowy lejek i próbujesz przetkać jakimś drutem lub najlepiej powietrzem z kompresora dmuchnąć w stronę dworu. Po tym trzeba sprawdzić czy od strony nagrzewnicy nie jest zatkane i odetkać. Wypadało by sprawdzić czy czasem nie jest pęknięta obudowa nagrzewnicy albo źle spasowana bo wtedy woda może mieć inne ujście. Następnie wszystko poskładać lecz pierw załączyć klime i obserwować czy woda pojawia sie pod samochodem czy dalej w środku samochodu. Mi taka operacja pomogła i od roku spokój.

Opublikowano
  • Autor

A mógłbyś zrobić zdjęcie jak to wyglada od dołu ze strony pasażera? Jakby tak wgłąb kokpitu?

Bo wydaje mi się że tam czegoś brakuje, dodatkowo pewnie i tak przetkam te odpływy, na wszelki.
Wie ktos może jak zdjąć schowek w wersji USA? Nie ma tej trzeciej srubki po lewej stronie w środku.. i nie mam juz pomyslu gdzie jej szukac :/

Opublikowano

https://farm1.staticflickr.com/682/21594838482_2ffbd0980b_z.jpgtak to wygląda po odsunięciu dywanika z podłogi. A co do schowka z USA to niestety nie pomogę bo mam zwykły lecz u mnie są dwie śrubki po prawej stronie jak ściągniesz element z boku deski rozdzielczej jedna pośrodku schowka na gorze(schowek otwarty) i dwie z lewej strony przykręcane tak jakby do tunelu środkowego(też w środku schowka).

Opublikowano
  • Autor

Oki, no u mnie to wyglada na pewno inaczej, bede miał czas to cykne fote. Co do śrubek to tez zerkne jeszcze raz, moze ktoras przeczylem.
Dzięki! :D