July 29, 201610 yr Witam! Jestem na etapie wymiany gratów od LPG w swojej A4 i mam mały problem. Zdecydowałem się na reduktor AC R01 250KM i wtryski Hana pojedyncze, do których potrzebuje rozdzielcza, z danych technicznych reduktora dowiedziałem się, że ma wyjście fazy lotnej 16mm i nigdzie nie mogę znaleźć rozdzielacza pod taką średnice, wszystko pod 12mm. Wie ktoś jak to poprawnie zmontować? Myślałem nad zastosowaniem filtra 16/12mm jednak, czy nie spadnie przez to wydajność instalacji?
July 29, 201610 yr Nie ma rozdzielaczy z wejściem na fi 16mm Nie musisz obawiać się utraty wydajności ciśnieniowej jeżeli zrobisz to w sposób prawidłowy, to znaczy: zakup filtr fazy lotnej z wejściem 16 i dwoma wyjściami 12mm, listwę rozdzielającą zasil wężem 12mm ale z obu stron... problem rozwiązany a jeszcze lepiej jak zamiast listwy rozdzielającej zastosujesz wtryski pojedyńcze na trójnikach, tego typu rozwiązania w silniku 1.8t znajdziesz w galerii u mnie w podpisie. Edited July 29, 201610 yr by soul87