Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przód 1be a tył seria ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka...

Z uwagi że przód auta jest wyżej niż tył a mam niby zawieszenie 1be to zastanawiam się czy jest opcja wymiany tylnych sprężyn na zwykłe i zostawieniu tych amorków co mam na tyle(1be).

Przerabiał już ktoś coś takiego? Czy auto wtedy wyrówna się mniej więcej?

Bo przód mi stoi tak jakby silnika nie było a tył siedzi tak że opona jest równo z nadkolem....

Opublikowano

Wystarczy poszukać masz kilka tematów odnośnie 1be i przodu wyżej. Tak na szybko kup talerzyki z b5 sline przełoz na swoje amorki i auto siądzie 1,5 cm i będzie stało idealnie rowno. Co do twojego pomysłu nie przejdzie z jednego powodu skok amortyzatora jest krótszy w 1be. Albo przełoz cały komplet na 1ba przód i tył amory i sprężyny albo kup talerzyki i je przełoz. Jak pojdziesz w 1ba będziesz potem żałował. Koszt talerzyków używek z b5 to jakieś 100zl + robocizna. Koszt wymiany amorkow i sprężyn jest dużo wiekszy.

Opublikowano
  • Autor

hmmmm.....

Tak zacząłem się zastanawiać i przód mi poszedł do góry po wymianie gornych wahaczy ... nie mam pojecia dlaczego ...

Opublikowano

Skręciłes zawieszenie na podniesionym aucie w bardzo krótkim czasie zerwą się tuleje gumowe. Popusc śruby auto ma stać na kołach i dopiero dokrec.

U mnie przod tez stał wyżej niż tył taki urok zawiasu 1be. Talerzyki załatwiają sprawę i auto ładnie rowno stoi.

Opublikowano
  • Autor

Przed mocnym skreceniem wahaczy podłożyłem drewniany klocek i auto opusciłem na piaste, pobujałem nim i skreciłem na maxa potem podniosłem założyłem tarczę, kolo i opusciłem....

Opublikowano

Jeśli przed wymiana wahaczay było dobrze a po wymianie stoi wyżej nie ma opcji coś zrobiłeś źle. Może sprężyne źle ustawiłes i nie siedzi na swoim miejscu albo tuleje wahaczy skręcone na za mało opuszczonym aucie albo dopiero siądzie po przejechaniu kilkunastu km. Najlepiej zrób zdjęcie jak to wygląda.

Opublikowano
  • Autor

Bylem teraz zmierzyłem wys z przodu to wychodzi mi od ziemi do rantu blotnika ok 65cm. Auto stoi na podjezdzie na skosie w dol.. ale to chyba nie ma nic do tego...

r8l8g6wv.jpg

Opublikowano

Auto powinno stać na równym. 65 CM tyle właśnie powinno być na zawiasie 1be. U mnie przod i tył dokładnie 65cm +- 3mm :-)

Zrób zdjęcie z boku całego auta bo nie ma porównania z tyłem.

Opublikowano

Co do pierwszego postu...

Tak, ja mam tak u siebie, z tyłu póki co zostawiłem uklepane 1BA , a na przód dałem 1BE (amory plus sprezyny) o dwie kat wagowe mniejsze w stosunku do kat 1BA. I auto siedzi równiutko :D

Edytowane przez soul87

Opublikowano
  • Autor

Dla mnie jest to dziwne ze auto tak wysoko stoi zwlaczcza ze 1BE ma je obnizyc o 20mm, na tyl wymyslilem sobie jednak podfkladki na "nierowne drogi" jak zaloze to zobaczymy co bedzie ...

P.S. jezeli auto na 1be tak wysoko stoi to ciekawe jakby stalo z zwyklym zawieszeniu :o

Opublikowano

Wszystko zależy od opony jeśli masz np 215/45 to będzie średnio wyglądało. Ja mam 1be z przodu talerzyki z B5 i do tego opony 215/50 i u mnie między opony a błotnik wchodzi tylko 2 palce B-)

Opublikowano
  • Autor

Opony mam r16, 205/55 także powinno byc ok ...

Masz może nr tych talerzyków na przód od b5 ?

Edytowane przez zaba84

Opublikowano

proszę bardzo. pierwszy ink, drugi post

Opublikowano
  • Autor

Dzieki. Pełen profesjonalizm z Twojej strony....