Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Błąd 17545 i moja hipoteza - czy to jest możliwe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...2 dni temu doszedlem do wniosku ze blad ten ktory mam[17545 zbyt bogata mieszanka] pojawil niedlugo po tym jak wymienilem rurke podcisnieniowa do regulatora cisnienia paliwa...poprzednia byla w kiepskim stanie i miala ogromna dziure...i wydaje mi ze poprzedni wlasciciel jezdzil dlugo z ta dziurawa rurka....moje pytanie jest takie: czy mozliwe jest ze auto[komputer] "przyzwyczail"sie do cisnienia paliwa jakie bylo wczesniej...(ma w pamieci zle graniczne wartosci cisnienia paliwa] ? ktos mi mowil ze jezeli odlaczy sie akumlator na wiecej niz 12h to komputer resetuje sie a potem "uczy" wszystkiego od nowa i jesli cos takiego bylo zrobione w czasie kiedy rurka byla dziurawa co owocowalo niesprawnym regulatorem cisnienia,=inne cisnienie paliwa, czy to moglo spowodowac ze komputer zapamietal zle wartosci?

P.S. narazie jestem w fazie testow przedwczoraj odlaczylem rurke przejechalem ok 100km i bledu jeszcze nie ma....

Opublikowano

A myslałem ze po wymianie sondy i przepływki masz juz spokoj...

Opublikowano

czy mozliwe jest ze auto[komputer] "przyzwyczail"sie do cisnienia paliwa jakie bylo wczesniej...(ma w pamieci zle graniczne wartosci cisnienia paliwa]

moze byc cos takiego,ale tylko,jesli cisnienie spadnie delikatnie i ECU bedzie regulowac te niedostatki,bo na pewno jest tolerancja plus i na minus

zrob,jak napisal mstan-dobry i sprawdzony sposob na wyregulowanie map wtrysku,reset kompa i adaptacja-zobaczysz czy dalej bledy bedzie wywalac,aha pozwole sobie jeszcze dodac,do tego co napisal mstan-przed przystapieniem do wszystkiego-kasacja bledow wszystkich,przeskanowac auto i usunac,co sie da

Opublikowano
  • Autor

a czy po czyms takim radio nie powinno sie domagac kodu?? bo zrobilem tak jak jest powyzej napisane i zastanawiam sie tylko czy to wyszlo....

Opublikowano

a czy po czyms takim radio nie powinno sie domagac kodu??

nie wiem jak w b6,ale kiedys w b5 nie musialem wpisywac kodu-musialem wpisac kod,kiedy bylo radio z innego audi(tez ori,tyle ze z TTki)[br]Dopisany: 13 Grudzień 2008, 21:07_________________________________________________pojezdzisz troche i ECU nazbiera nowych danych i wroci do normy :wink4:
Opublikowano
  • Autor

no pojezdze i sie okaze czy to to...:) ogolnie to przejechalem bez tego wezyka jakie 150km w 5 dni i bledu nie bylo...

Opublikowano

mysle,ze jeszcze moglby wyskoczyc,ale powtorny reset i cala reszta powinno pomoc dlugoterminowo...

Opublikowano
  • Autor

wymienilem sporo zeczy odnosnie likwidacji tego bledu....wtryski ,sondy ,regulator cisnienia paliwa, ale mam nadzieje ze teraz bedzie ok...w czwartek 1700km trasy to sie okaze czy jest dobrze czy nie...:)

Opublikowano

bedzie dobrze,ja w b5 tez robilem reset,po tym,jak obroty-nie wiedziec czemu ,wskakiwaly wysoko...po wymianie przepustnicy u mechanika-dalej bylo to samo,ale wzialem sprawy w swoje rece,laptop,reset i cala resztai nowy wlasciciel do tej pory smiga i nie narzeka...bez obaw,bedzie dobrze,ECU nazbiera nowych danych i bedzie dalej smigac :wink4:

Opublikowano

skrzyna i jak po tym resecie? jak ten błąd? mi sie niestety znów pojawiła kontrolka silnika po przejechaniu ok 250km :wallbash:

Opublikowano

A jak tam u Was ze spalaniem? ten błąd powinien je podnosic? Ile Wam palą te ALTy?

Opublikowano
  • Autor

panowie wyszlo u mnie tak: przed wyjazdem kasacja bledow + restart ecu i wezyk zalozony ....po 300km blad wyskoczyl ponownie wiec zatrzymalem sie wykasowalem blad zdjalem wezyk zrobilem 1000km i bledu nie ma ....ktos ma jakies podpowiedzi??? jutro bede w serwisie to moze mi cos pomoga...

Opublikowano

Sprawdził bym jeszcze ciśnienie jakim podaje pompa paliwa i ciśnienie na listwie wtryskowej (zwykłym manometrem i najlepiej w czasie jazdy).

Opublikowano
  • Autor

bylem w servisie ...ale ze bledu nie bylo to mi powiedzieli ze nic mi nie poradza....dokladnie bez wezyka do regulatora cis. paliwa zrobilem 1300km i blad sie nie pojawil...bedac w serwisie zalozyli mi ten wezyk zrobilem 200km i sie pojawil(mechanik powiedzial ze to nie ma nic do zeczy)??? wiec jutro jeszcze raz jade do servisu tym razem z bledem wiec moze cos wykombinuja...pozdrawiam i wesolych swiat wszystkim zycze[br]Dopisany: 23 Grudzień 2008, 19:52_________________________________________________no powiedzieli mi ze ciagnie mi gdzies lewe powietrze wymienili jeden rurke [oczywiscie blad sie pojawil w drodze z servisu] jutro jade na wymiane drugiej razem z odma od kolektora ssacego....tylko nie wiem czemu odnioslem wrazenie ze w tym servisie tez za bardzo pewni nie byli swojej diagnozy.....ale to moze tylko moje wrazenie ....dam znac co i jak wyjdzie....pozdrawiam