Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] problem z temperaturą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

szukałem i czytałem, wiele znalazłem ale... może ktoś jeszcze podpowie.

mój samochód potrafi strasznie długo się nagrzewać, czasem przejechałem 100km autostradą i temperatura nie skoczyła powyżej 60 st na blacie.

w zeszłym tyg wymieniony został termostat i płyn chłodzący. Dziś sprawdzałem temperaturę na klimatroniku (kanał 49 - wczoraj znalazłem :wink4:) i przez ok 10 min jazdy przy ok 1800-2500 obr temperatura trzymała się na 30 st, przez chwilę raz w międzyczasie podskoczyła do 46 i zaraz spadła do 30. Po ok 10 min. nagle (w przeciągu ok 15sek) wzrosła do 86 - 89 stopni i tak się trzymała ładnie przez ok. 15 minut (jechałem cały czas z prędkością 110 - 140km/h), wskazania na blacie i klimatroniku sie pokrywały. Jak wjechalem z powrotem w miasto temperatura nagle (ok 10sek) spadła do 40st (???). Później wzrosła do ok 56st i tak zostało przez ok 5 min aż dojechałem do pracy.

Mam pytanie - czy ponownie wymieniać termostat, bo nie jestem pewien czy mam załozony oryginał (ale po cenie wątpię) czy może być to czujnik? Wskazania klimatronika i wskażnika się pokrywały. Dodam też że wogóle nie grzeje w środku, w weekend chcę zrobić płukanie nagrzewnicy.

Pomocy bo mam autko 2 tyg a zaczynam mieć go dość... :kwasny:

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

nie łam się, możesz mieć nie oryginalny termostat albo skopany czujnik temperatury płynu,

tu masz jak sprawdzić termostat i czujnik

http://www.a4-klub.pl/smf/tdi_diagnostyka_aktualizacja_30_vii_2008-t18478.0.html

Opublikowano

Proponuje zacząć od wymiany czujnika temperatury... miałem podobne objawy...po wymianie problem znikł.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

faktycznie, wymieniłem czujnik i pomogło.

dzięki pzdr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.