July 31, 201610 yr Witam wszystkich.Problem zaczal sie od kiedy musialem gwaltowniej zahamowac.Piszczy w lewym przednim kole podczas hamowania i przy jezdzie okolo 20km/h.Wracajaj po trasie zauwazylem ze koło jest gorace.Tarcze Bosch a klocki trw zmieniane okolo 10000km temu.Dzis spryskalem troche wd a jutro dopiero zajrze co tam moglo sie stac.Czy tarcz mogla sie skrzywic?Zawsze staram sie hamowac delikatnie.Jutro dorzuce zdjecia.Macie jakies pomysły co moze byc przyczyna tego piszczenia i grzania sie koła?Pozdrawiam
August 13, 20169 yr Podepnę się pod temat-u mnie popiskuje również przy małej prędkości-dzisiaj wymieniłem tarcze,klocki i zaciski na nowe a koła nadal się grzeją..... Edited August 13, 20169 yr by DIABE?82
August 13, 20169 yr Podepnę się pod temat-u mnie popiskuje również przy małej prędkości-dzisiaj wymieniłem tarcze,klocki i zaciski na nowe a koła nadal się grzeją..... Jeżeli są zapieczone prowadnice zacisków, wtedy jeden klocek nie odbija i trze. W przypadku zapieczonego tłoczka, to na początku hamuje i mocno grzeje, potem mniej hamuje i mniej grzeje (klocki, które nie "odbiły" hamują dalej wycierając się lub spiekając). W każdym takim przypadku tarcza hamulcowa też "dostaje" swoje,