Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wycieraczki nie przestają działać po wyłączeniu ich .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam ponownie , otóż kłopotów z nowym nabytkiem ciąg dalszy ....
Samochód to : Audi a4 wersja kanada , a4 b6 avant 170km

Problem polega na tym ,iź po włączeniu wycieraczek przód ( w jaki sposób czy góra czy dół ) wycieraczki nie wyłączają się . Kiedy przekręcam zapłon na 0 i spowrotem na zapłon nadal działają . Znalazłem przekaźnik (prawdopodobnie od nich ) , kiedy go wyciągne nie działają ,kiedy wsadze dalej działają . Po kilku krotnym uderzeniu ( przy wyciągniętym przekaxniku) wkładam i przestają działać .Tak jest w kółko . Przekaźnik ma numer 370 nie wiem czy jest dobry ogólnie . Rozebrałem go aby sprawdzić czy są styki oki i są jak nowe . Jakieś sugestie ? Prosze tematu nie usuwac ,bo szukałem z sugestią tą a nic nie ma sensownego na ten temat .

Opublikowano

U mnie tylna wycieraczka robiła takie psikusy - przyczyną było zalewanie silniczka tylnej wycieraczki. Może z przodu jest podobnie? Ewentualnie awaria manetki wycieraczek, ale to chyba przestałyby w ogóle reagować.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Miałem podobny problem, przednie wycieraczki nie przestawały działać po ich wyłączeniu manetką, okazało się, że jedna z wycieraczek się zapiekła przez co silnik miał ciężko, w dodatku wyłamało się sporo zębów z plastikowej zębatki w silniczku, po wymianie na drugi używany i przesmarowaniu zapieczonej wycieraczki problem został rozwiązany.

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Zacząłem myśleć o tym silniczku . Miedzy czasie mam minivaga i zrobiłem testy wycieraczek no i nie odpaliły się .Po wyjęciu przekaźnika 370 przestały działać , a po włożeniu nadal działały ,więc uderzyłem w niego i przestały działać tak jak powinny .Rozebrałem przekaxnik aby sprawdzić styki ,wszystkie elementy wyglądają jak nowe . Włożyłem go spowrotem i już wycieraczki nei chciały się załączyć . Załątwiłem następny przekaxnik od znajomego ,zaczeły działać ,lecz jeszcze nie wiem czy są okey ,bo ładowałem akumulator .Zaraz sprawdzę to napisze co i jak . Dzieki chłopaki za zainteresowanie .