Opublikowano 22 Sierpnia 201610 l Czy orientuję się ktoś czy sygnał obrotomierza złapię gdzieś w formie analogowej (z tego co wiem to z komputer na deskę idzie już po canie) ale może gdzieś wcześniej jeszcze idzie analogowo, może na wejściu do kompa ? Ma ktoś opis pinów kompa avj 1.8t ?
Opublikowano 22 Sierpnia 201610 l Autor Czujnik halla jest magneto-indukcyjny wiec powinno sie udać Zgadza się, a w którym miejscu on się znajduje, pod kolektorem ssącym ?
Opublikowano 22 Sierpnia 201610 l Stojąc przed autem po prawej stronie, nad filtrem oleju, jest przykręcony imbusem m6, dochodzi do niego wtyczka z 3 pinami
Opublikowano 23 Sierpnia 201610 l Czujnik halla jest magneto-indukcyjny wiec powinno sie udać To weź się zdecyduj. Halla, czy indukcyjny?
Opublikowano 23 Sierpnia 201610 l Jasna sprawa że pomyłka z mojej strony halla mierzy impulsy magnetyczne. Edytowane 23 Sierpnia 201610 l przez Mateuszek1001
Opublikowano 24 Sierpnia 201610 l Według pinoutu w zielonej kostce na pinie 21 powinno być wyjście prędkościomierza.
Opublikowano 24 Sierpnia 201610 l Autor Według pinoutu w zielonej kostce na pinie 21 powinno być wyjście prędkościomierza. Kostce od kompa jak rozumiem ? To jeszcze jedeną zagwozdkę mam, potrzebuję wyprowadzić kontrolkę Check'a, ale nie z zegarów bo te już usunąłem - ?
Opublikowano 24 Sierpnia 201610 l Kostce od kompa jak rozumiem ? Kostce licznika. A tak w ogóle co tworzysz i co chcesz osiągnąć?
Opublikowano 24 Sierpnia 201610 l Autor Kostce od kompa jak rozumiem ? Kostce licznika. A tak w ogóle co tworzysz i co chcesz osiągnąć? Ale to się pewnie przełoży na pin w kompie sprawdzę. Budujemy auto rajdowe na tym silniku, udało nam tą instalację ograniczyć do 4 przekaźników, komputera silnika, bezpieczników i stacyjki i wiązki silnikowej.