Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

brak oświetlenia przełączników i przycisków od podsufitki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Klubowicze, mam do Was pytanie/zagadkę..

Od paru dni zauważyłem ze w mojej b6 po przekręceniu przełącznika świateł mijania przestaje mi oświetlać przycisk ESP, przełącznik świateł oraz przyciski od ostwietlenia w podsufitce. Teraz powstaje moje pytanie czemu? Nie jest to wina bezpieczników ani lampek sprawdzałem. Pomysł?

filmik
http://tinypic.com/player.php?v=281rm12%3E&s=9

rozumiem ze nikt nie potrafi pomóc?

Opublikowano

Sprawdź konektory w niebieskiej kostce od licznika, miałem podobną sytuację, tyle, że ja kostkę wyciągałem w celu masowania pinu Nr1 pod fis. Blaszki były wyrobione dosyć sporo, musiałem każdy osobno wyciągać i podginać na nowo, to też możesz sprawdzić u siebie. W moim przypadku nie działało praktycznie całe oświetlenie.

Opublikowano
  • Autor

A gdzie ta kostkę znajdę?;) wiesz to jest zabawne ze jak światła sa wyłączone to przełącznik od świateł swieci a reszta oświetlenia w aucie nie. A jak przekręcę to już tez nie swieci przelacznik

Opublikowano

Kostkę dojrzysz jak zdemontujesz pokrywę bezpieczników. Będzie widać niebieską kostkę z czarnym zapięciem za licznikiem. Nie gwarantuje, że moze byc to akurat ta kostka, ale u mnie było przyczyną to właśnie. Sprawdzić można, wszystkie konektory w kostce muszą być ciasne, bo jeżeli konektor taki mały jest wybebeszony to wystarczą 2-3 wadliwe konektory i można nie mieć oświetlenia

Radzę też zdemontować duzą osłonę pod kierownicą, gdzie jest wtyczka OBD pod kompa, pozwoli ci bardziej wyciągnąć wtyczkę, w celu jej sprawdzenia.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc pogrzebie poszukam;€

Opublikowano

Z niebieskiej kostki mozesz wypiąć fioletowy zatrzas, wystarczy go przesunąć po szynie. W środku jest biała kostka, a ogólnie cała osłona jest niebieska. Więc możesz dokładnie pod lupą obejrzeć każdy konektor od przodu, jeżeli jest różnica w wielkości otworów w konektorach, to musisz wyjmować i od spodu konektora doginać blaszki, jak zrobisz to daj znać na PW

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki

Opublikowano

Miejmy nadzieje, że pomoże, u mnie akurat prawie każdy konektor był wyrobiony.Dlatego ja nie miałem nawet sprawnej klimatyzacji ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jeszcze tego nie sprawdzilem ale pojawił się nowy objaw.. podczas włączania kierunku w lewo mryga tez podświetlenie włącznika świateł i czasem bo nie zawsze miga światło mijania w tylnej lampie wraz z kierunkowskazem..

Opublikowano

Zobacz moduł komfortu czy go nie przylało i moduł świateł ;) I sprawdź piny w kostce od licznika ;) Ja rozwiązałem również problem wentylatora silnika, który chodził non stop nawet w zimę i szwankował mi wskaźnik temp silnika, po zrobieniu pinów w liczniku, od 2 tyg nie włączył się wentylator, a temp wskazuje równo 90 stopni ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie stało się właśnie to samo u mnie. Ktoś problem rozwiązał ? wiadomo gdzie szukać >?

Opublikowano

Odchyl dywanik przed fotelem kierowcy i sprawdź czy nie masz wody w skrzynce od modułu komfortu