Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem ze smarowaniem [BFB]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów ponownie, mam nastepny problem z tym nieszczesnym BFB, po zmianie głowicy na ANB, tłoka i czyszczeniu smoga wszystko wydawało sie być dobrze aż dopóki po kilku godzinach pracy na wolnych obrotach olej sie nie rozgrzał i nie zaczął zapalać sie na FISie komunikat na czerwono OIL, smog czysty, ograniczik fali olejowej na miejscu, przed strzeleniem rozrządu wszystko było OK. Wygląda to tak: na wolnych obrotach może chodzić cały czas i wszystko bedzie git, aż nie dam mu gazu, czasami przy 4000obr/min sie zapali i zgaśnie, a czasami przy 2000, pompa sama z siebie by sie nie rozsypała, auto ma 159.000km nalotu. Dodam że olej 5W30

Sprawa druga: czy w 1.8 T na odkreconym korkuu ma prawo wyrzucić płyn do góry ? Jeśli auto chodzi na zakreconym korku jest wszystko OK, weze nie puchną.

Edytowane przez kamyq13

Opublikowano

Na wolnych obrotach nigdy nie wywali komunikatu o niskim ciśnieniu, 1.8t bfb kontroluje ciśnienie dopiero powyżej 2 tyś obrotów. Trzeba dokonać pomiaru ciśnienia miernikiem, przy 2 tyś powinno być minimum 1.2bar-a.

Co do płynu to jak na odkręconym robiłem test spalin w układzie chłodzenia nic nie wyrzucało.

Opublikowano
  • Autor

Pomiar ciśnienia na rozgrzanym oleju:

wolne obroty - 1 bar,

2000 obrotów - 3,5-3,9 bara,

3500 obrotów - 4 bary

Kontrolka od oleju nadall zapala sie na rozgrzanym, czujnik podmieniony z innego auta.

https://zapodaj.net/702ba6c4b0003

Edytowane przez kamyq13

Opublikowano

Sprawdź ciśnienie w momencie wywalenia komunikatu, ale jeśli przy 2 tys masz ok 3,5bara to wszystko powinno być ok, może gdzieś masz słabe połączenie na kostkach i wywala błąd?

PS. U mnie w starym VW polo, wywalało kontrolke oleju przez zbyt dużą temperaturę oleju, ale nie wiem czy w audi jest takie komunikat.

Edytowane przez adrian242424

Opublikowano
  • Autor

https://zapodaj.net/f338c24f3fd4e.jpg.html

Komunikat pali sie caly czas a cisnienia na wolnycg 1.2 bara jednak a nie 1, stan oleju max, przekroczy 2000 I odrazu sie zapala I utrzymuje nawet na wolnych, jestem na etapie podmieniania czujnika w misce.

Jednak to byl czujnik w misce, a sprawa plynu w zbiorniczku tez jest raczej jasna, oto ona:

https://zapodaj.net/0c4730e5ae98a.jpg.html

Edytowane przez kamyq13

Opublikowano

Glowica do wywalenia, ewentualnie napawanie, frezowanie i planowanie.

Opublikowano
  • Autor

zamierzam ją właśnie zawieść do magika który dospawa tam troche materiału a potem do planowania