Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z katem wtrysku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam problem z katem wtrysku w mojej audi pracuje bardzo głośno a na Vagu skacze od 4° do 16° a wygląda to tak

proszę o pomoc czy on jest zbyt duży i to jest problemem czy to nastawnik pompy ?
Opublikowano

Kolego, to co pokazujesz na nagraniu to jest wlasnie test czy wszystko jest ok, czy pompa jest w stanie wysterować się. i jak widac u Ciebie jest ok.

btw , kąt wtrysku sprawdza sie nie w basic settings tylko w meas blocks. i nie robi sie tego na postoju tylko podczas jazdy. tzw dynamiczne logi.

Opublikowano
  • Autor

Hehe rzeczywiście przepraszam :Dhttps://youtu.be/3vmggfkR2Osto jest z meas block teraz w Basic setting cały czas jest ten test co wyżej a wcześniej pokazywali 2.6° i tak samo w meas block a teraz tak jak na filmiku a więc jednoznacznie kąt trzeba przestawić na późniejszy ??

Opublikowano

jakie masz objawy ,ze chcesz zmienic? nie pali? klepie?

Opublikowano
  • Autor

Ciężko pali na zimnym no i głośna jest jak niewiem z tego co mi się wydaje powinoo optymalnie powinno być 0 do -1.5 ??

Czyli regulując kąt mogę się kierować tym co jest w meas block ? Czyli ten 1° ?

Edytowane przez programowiec

Opublikowano

Ciężko pali na zimnym no i głośna jest jak niewiem z tego co mi się wydaje powinoo optymalnie powinno być 0 do -1.5 ??

Czyli regulując kąt mogę się kierować tym co jest w meas block ? Czyli ten 1° ?

Ustawiajac kat wtrysku musisz sie kierowac logiem 004 w basic settings( nastawy podstawowe) wrzuc normalnego loga 004 . Ale widze ze jest on ustawiony na 2.6 stopnie btdc czyli jest za wczesny. Musisz go opoznic w okolice 0 do -1 ATDC.

Edytowane przez slawinio

Opublikowano
  • Autor

Ale w bassic setting w grupie 004 wlacza sie test jakis i skacze kąt ttak jak na pierwszym filmiku. Jak wyłączyć ten test ?

Skąd wiesz że on jest 2.6 stopnia przecież tylko raz mi taki wskoczył w na stawach czego nie nagralem a teraz na rozgrzanym w meas block pokazuje 0.8 niewiem jak odpalić to w bassic setting żeby pokazywalo kąt a nie jakiś test sterowania pompy ??

Opublikowano

Oczywiście, że grupa BS 004 i gdy na ciepłym wchodzi pozycja Late masz mieć około 2.0ATDC Ciekawi mnie natomiast to, że bardzo skacze u ciebie ten kąt, zastanawiam się czy jest dobrze naciągnięty pasek pompy wtryskowej, czy sam napinacz też jest sprawny. Osobiście już raz tak miałem, że siadł i auto klepało, nie miało mocy, kopciło i źle odpalało.

Opublikowano
  • Autor

Według użytkownika fusse to skakanie kata na pierwszym filmiku to jest test czy pompa potrafi się wysterowac ? Czyżby nie miał racji ?

Opublikowano

Według użytkownika fusse to skakanie kata na pierwszym filmiku to jest test czy pompa potrafi się wysterowac ? Czyżby nie miał racji ?

W BS (nastawy podstawowe)004 skakanie kata oznacza ze pompa wysterowywuje kat wtrysku i ma on tak skakac. Wszystko jest ok. W BS dokonujesz tez precyzyjnego ustawienia kata wtrysku. Musisz ustawic w przedziale od 0 do -1 ATDC na LATE .wtedy bedziesz mial bardzo dobrze ustawiony kat wtrysku , a pompa w Twoim wozidle bedzie ci dziekowac ze lekko pracuje.

I jeszcze jedno. Auto musi byc nagrzane do minimum 85 stopni . A sprawdzisz to w grupie 007 ostatnia pozycja po prawej bodajze.

Pzdr

Edytowane przez slawinio

Opublikowano
  • Autor

Hmm tylko ze ten test wcale się nie wyłącza i cały czas trwa. kąt wtrysku mogę zobaczyć tylko w meas block . Więc podsumowując to ustawiać kąt w meas block czy da się jakoś wyjść z tego testu lub go zakończyć w bs ?

Bo mówię wcześniej jakoś udało mi się odczytać go w bs to pokazywał 2.6 btdc tak samo w meas block a teraz w bs cały czas jest ten test . A w mb pokazuje 0.8-1.0 btdc

Czy poprosutu mam czekać aż pompa wysteruje kąt wtrysku w bs ?

Opublikowano

Hmm tylko ze ten test wcale się nie wyłącza i cały czas trwa. kąt wtrysku mogę zobaczyć tylko w meas block . Więc podsumowując to ustawiać kąt w meas block czy da się jakoś wyjść z tego testu lub go zakończyć w bs ?Bo mówię wcześniej jakoś udało mi się odczytać go w bs to pokazywał 2.6 btdc tak samo w meas block a teraz w bs cały czas jest ten test . A w mb pokazuje 0.8-1.0 btdcCzy poprosutu mam czekać aż pompa wysteruje kąt wtrysku w bs ?

Juz ci pisalem. Kąt ustawiasz w BS i patrzysz jakie sa wartosci na LATE. On bedzie sie zmienial , ale sugerujsz sie tym co pokazuje na late. Ustawiaj wyzej podane wartosci i swieto.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

123

Edytowane przez kk71