Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyciek oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie, czy z pokrywy zaworow moze wyciekac olej tak mocno, ze praktycznie leje sie a nie poci? Auto zaczelo zostawiac dosc duze plamy po nocy. Zlokalizowalem, ze olej leje sie od strony rozrzadu. Dokladnie widac miedzy glowica a ta metalowa oslona rozrzadu jak po uruchomieniu silnika leci struzka oleju, wiec mowie na 100 % uszczelniacz walka rozrzadu. Kupilem wymienilem I zadnej poprawy leci dalej tak samo;/ Uszczelki pokrywy zaworow nie wymienialem bo myslalem, ze to ten uszczelniacz. Obawiam sie, ze moze to byc peknieta glowica... No chyba ze z tej uszczelki sie tak wali. Ktos ma jaakkies pomysly jeszcze?

Opublikowano

A nie wpadles na to zeby wytrzec ten olej i zobaczyc dokladnie skad leci? Skoro leci ciurkiem to po przetarciu od razu zobaczysz gdzie sp***rza. Chyba ze wolisz zebysmy pobawili sie w zgaduj zgadule no to ja strzelam pierwszy: peknieta glowica pod walkiem wzdluznie od strony krucca.

Opublikowano

Jak kolega wyzej napisal,umyj czy tez przetrzyj i patrz dokladnie skąd wycieka skoro ciurkiem leci.

A nie zakladając juz nowego tematu to soe podebne i napisze swój problem z wyciekiem z ktorym nie moge sobie poradzić a mianowicie leci mi olej po lapie sipnika pod turbo czyli jak stoimy przed maską po lewej stronie,dwa razy wymienialem juz uszczelke pokrywy zaworów elringa i nawet dirko troche dałem i dalejvwidac ze sobie cos tam leci po tej łapie no chyba że to skądś indziej i moze wy podpowiecie? Ciezko jes tam podpatrzec bo kolektor przeciez jest ale wydaje mi sie ze ro pokrywą puszcza i moze pomysły jakies?

Opublikowano
  • Autor

Nie moge dokladnie zobaczyc gdzie leci bo nie potrafie wsadzic oka miedzy glowice a rozrzad bo to szpara okolo 5 mm. Musialbym demontowac caly rozrzad I zdjac ta metalowa oslone ktora oddziela rozrzad od glowicy