hunter91 Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Witam.a4 b6 2.0 alt znajomego. Podczas jazdy aauro nagle zaczęło szarpać i zgasło,od tamtej pory auto nie odpala z kluczyka tylko na popych,auto chodzi niereowno,obroty faluja i jest brak reakcji na gaz.Światło mijania święci tylko jedno bardzo słabo .Brak oświetlenia licznika,tylko diody.Sterownik sypie błędami takimi: Ja podejrzewam że któryś przekaźnik,pod ecu,ewentualnie samo ecu ma jakiś problem choć wątpię bo normalnie łączę się z vagiem. Sprawdzałem sonde i stoi w miejscu maf pokazuje kosmiczne wartości .Brak możliwości adaptacji przepustnicy i innych Zapłonu nie wypadają .cf poziom 0.0 ale nie wiem czy jeżeli jest taka awaria to dobrze w ogóle to działa Edytowane 23 Września 2016 przez hunter91
venom171 Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 po 1 wygląda na słaby stan akumulatora tj. niedoładowany, stad błąd 16946 z niskim napięciem, co z sondą lambda? masz ją od nowości w aucie? sprawdź wszystkie bezpieczniki i przekaźniki, sprawdź czujnik położenia wałka rozrządu. Po skasowaniu błędy wracają? kiedy rozrząd ostatnio był robiony?
hunter91 Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 rozrząd był robiony niedawno bo zrobione 8 tyś . Ciężki temat bo wszystko wygląda na sprawne a nie jest.
tracer123 Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Ostatnio miałem tak jak padł mi alternator. Komputer odcinał pi kolei moduły, a potem cisza, zdechł. Szczotki, komutator i sprzegiełko padło. Nowy alternator to 650 zł.
Rekomendowane odpowiedzi